10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltVideó

Fekete-Győr András szerint a határon túli magyarok 2004-ben megkapták az állampolgárságot

Jólvan akkor! – Talán ennél többet nem is igen lehetne mondani arra, hogy a Momentum bukott elnöke egy saját maga által közzétett videóban arról beszél, hogy 2004-ben a határon túli magyarok megkapták a magyar állampolgárságot. 

Súlyos tárgyi tévedés. Sajnos nem így történt. A 2004 decemberében tartott referendumon az anyaországi magyarok többsége ugyan emellett tette le a voksát, de az SZDSZ és az MSZP közös hergelése, riogatása, indulatkeltése miatt annyira kevesen vettek részt a szavazáson, hogy az érvénytelen lett, így nem következett belőle státuszmódosítás.

Fekete-Győr Andrásnak már eddig is jónéhány olyan kijelentése volt, amik megkérdőjelezik egyrészt képviselői alkalmasságát, másrészt azt, hogy hogyan kaphatott érettségi bizonyítványt ilyen súlyos történelmi ismeretek hiányával. A Momentum volt elnöke határon belül született, neki állampolgársági vizsgát nem kellett tennie, de a fentiek tükrében érdekes lenne egy ilyen kihívás elé állítani.

Emlékezetes továbbá, hogy

a román parlamenti választásokon a Momentum volt az egyetlen magyar párt, amelyik nyíltan egy román pártra való szavazásra buzdította a székelyeket.

Az Erdélyben működő magyar pártok kritizálását reggelig sem lehetne abbahagyni, de az példátlan, hogy egy Magyarországon politizáló erő magyargyűlölő párttal kössön szövetséget, ráadásul a Momentum az EP-ben is ezzel a párttal ül egy frakcióban.

A határon túliak végül csak 2010-ben kaptak állampolgárságot.

Fekete-Győr András parádés kijelentése:

A népszavazásról: 

A momentum “történészeiről”:

“Ezek ennyire hülyék” – a Momentumon nem sokat segített a parlamenti élet

(fotó:origo)

További híreink

„A Mi Hazánknak és a Kétfarkú Kutya Pártnak is jó esélye van, hogy átugorja az 5 százalékos küszöböt”

Kemény János

Tizenkét nap alatt hét drogdílert fogtak el a fővárosban

Szabó Norbert

Vízminőség-védelmi készültséget rendeltek el a Balatonon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben