2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Felakasztotta barátját, mert meglopta

A 38 éves kiskunhalasi férfi 2016 júniusában leütötte, majd egy vasállványra felakasztotta barátját, akivel gyermekkoruk óta rendszeresen összejártak. Azért állt bosszút, mert korábban a férfi a vádlott és szülei kiskunhalasi házának garázsából szerszámokat és üzemanyagot lopott több mint 50 ezer forint értékben, majd eladta egy közös ismerősüknek.

A vádlott megtudta, hogy a gyermekkori barát lopta meg őket, ami miatt a tolvajt a Kiskunhalasi Járásbíróság elítélte, de ennyivel a 38 éves férfi nem érte be, meg akarta leckéztetni. Éjszaka elment a sértett kiskunhalasi tanyájára, a sötétség leple alatt a kerti zuhanyzó vasállványára felkötött egy elektromos vezetéket, arra egy csúszóhurkot kötött, majd elrejtőzve várta a sértettet, akit egy érdes felszínű tárggyal hátulról leütött, amitől a sértett elvesztette az eszméletét.

Az eszméletlen férfit a vasállványhoz vonszolta, a hurokkal felakasztotta, hogy a lábai leértek a talajra, mintha öngyilkosságot kísérelt volna meg. Ezek után a vádlott elment a helyszínről.

Az eszméletlen sértettet élettársa találta meg. Levágta a hurokról és értesítette a mentőket, akik a férfit újraélesztették, kórházba vitték. Az akasztás miatt a férfi a klinikai halál állapotába került, csak a gyors orvosi segítségnyújtás miatt nem halt meg.

A tavaly januárban elfogott, letartóztatásban lévő férfi ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat. Végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

További híreink

Meggyilkolta élettársát, hogy megszerezze budapesti lakását

Irányi Dániel

Tunéziai szeretője gyilkolhatta meg a magyar nőt és lányát Bécsben

Irányi Dániel

Emberölés miatt keresik a 15 éves Rikárdót

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben