3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Felbosszantott Schalke szurkolók próbáltak betörni a stadionba (videó)

A Borussia Dortmund 4–0-ra győzött a Schalke otthonában a Bundesliga szombati játéknapján. A Ruhr-vidéki derbi eredménye a Schalke szurkolóit is sokkolta, akik be akartak törni a mérkőzés után a stadionba, és nem akarták onnan elengedni a játékosokat, szemlézi a német sajtót az nso.hu.

A csúfos Schalke-vereség után a csapat szurkolótáborának kemény magja – nagyjából 200-250 ember – ellátogatott a stadionhoz, majd igyekezett nyomás alá helyezni a biztonságiakat.

Úgy 50-80 arcát eltakaró szurkoló akart bejutni a stadionba, amelyben egyébként a Schalke játékosai várták, hogy kicsit csillapodjanak a kedélyek.

Több szurkolónak sikerült is átmásznia a kerítésen, de a stadionon belülre nem jutott be. A két oldal végül nagyjából egy órával a meccs vége után egyezett ki: a szurkolók elhagyták a stadion környékét, a játékosok meg további fennakadások nélkül távozhattak.

A Schalke nem szerepel jól mostanában, de ez a vereség ezt leszámítva is kiábrándító a szurkolók számára, hiszen a Dortmund a gelsenkircheni együttes legnagyobb riválisa.

A koronavírus járvány miatt az ultrák itt sem lehetnek jelen a stadionokban, a Ruhr vidéki derbin a hangulat általában ilyen szokott lenni:

 

 

A Dortmund egyébként hatodik a bajnokságban, a Schalke utolsó, hátrányuk jelentős, így a következő szezont minden bizonnyal a második vonalban kezdi a kék gárda.

 

 

 

 

 

(fotó:nso.hu)

 

További híreink

Kutyákkal a védtelen emberekért (videó)

Kemény János

Most már a kegyelemnek lenne helye – interjú Budaházy Györggyel

Kemény János

Ukrán nemzetiségi képviselő: fegyvereket is kellene küldeni

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben