19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Feldühödött szülők tüntettek Yorkshireben egy Mohamed karikatúra miatt

Egy Yorkshire-i tanár az egyik órán egy Mohamed karikatúrát mutatott diákjainak. Válaszul a nem épp tősgyökeres brit szülők demonstrációt szerveztek az iskola elé, a tanár kirúgását követelve – írja a Mirror.

Legalább 50 dühös szülő gyűlt össze egy Yorkshire-i iskola előtt, akik egy tanár kirúgását követelték, miután az egy órán “meggyalázta” a prófétát egy karikatúra felmutatásával. Az igazgató bocsánatot kért “az illetlen viselkedés” miatt, és megígérte, vizsgálatot indít az ügyben, a vizsgálat idejére pedig felfüggesztik a tanárt.

A tüntetők követelték, a tanár ne “bújjon el gyáván”, hanem álljon eléjük és kérjen bocsánatot.

“Ez a kép mélyen sért minket” – mondta az egyik szülő.

“Ami történt, az nagyon veszélyes. Válaszokat követelünk”

– így egy másik tüntető. Arra nem tért ki, hogy maga a karikatúra veszélyes, vagy a válasz, amit a felbőszült muszlimok fognak adni.

Nem, ez nem Borsod megye, hanem Yorkshire.

Nagyvonalúan eltekintve attól, hogy a videófelvétel alapján a tömeg inkább olaszliszkai lincselőkre hajaz, semmint felháborodott helyi britekre, azért az angol média hozzáállása is beszédes. A fényképeken jól látható, hogy legfeljebb minden második személy visel maszkot, ennek ellenére a sajtó nem riogat “fertőzési gócponttal”, nem követeli a “felelőtlen egyének” megbírságolását, ahogyan az odavezényelt rendőrök is inkább biodíszletként szolgálnak, semmint az állam ökleként. Ugyan ez a lap háborgott korábban, amiért a hógolyózó fiatalokkal szemben “nem volt elég határozott” a rendőri fellépés…

Frissítés: rendőri védelem alatt a tanár

Egy-két jámbor újbrit kicsit túlzásba vihette a “béke vallásának” gyakorlását, ugyanis az angol lap értesülései szerint a Mohamed karikatúrát felmutató tanár immáron rendőri védelemre szorul az őt ért halálos fenyegetések miatt.

Az iskolák olyan szabad intézmények, ahol helye van széles körű problémák és eszmék megvitatásának, még olyan nézeteknek is, melyek vitát, vagy felháborodást válthatnak ki. Mindezt azért, hogy biztosítsuk a politikai sokszínűséget és egyensúlyt

– hazudta komoly képpel a kamerákba az oktatási osztály szóvivője, miután egy karikatúra miatt felfüggesztettek egy tanárt.

A tanár ellen jelenleg is folyik a vizsgálat, ám jobbára már csak az a kérdés, mikor kapja meg a kirúgásáról szóló értesítést.

További híreink

Brüsszel belvárosát sétáló- és kerékpáros-övezetté alakítják ideiglenesen

Dunai Tibor

Orbán az LMBTQ-lobbiról: toleránsak és türelmesek vagyunk, de van egy vörös vonal

Kemény János

Orbán: Pénzügyi eszközökkel próbálják zsarolni Magyarországot

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen