21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Felgyújtották a szivárványos Nagy-Magyarország térképet

Csütörtök hajnalban megrongálták az ARC kiállítás egyik plakátját, Szücs Anikó és Lőrincz Gábor Kompromisszum című képét, amit egy szivárványos Nagy-Magyarország-térképet ábrázolt. A képre azt írták: „A holokauszt is vicces volt.”

Az esettel kapcsolatban a kiállítás oldalán azt írták: „Meglátásunk szerint a Kompromisszum című alkotás egy történelmi trauma és egy napjainkban is traumatizált kisebbség jelenségeire egyszerre reflektáló mű. A rongálási szándék pedig alátámasztja, hogy sajnos ezekkel a témákkal is bőven van még mit foglalkoznunk Magyarországon. …” A kiállítás utolsó pár napjára pedig megerősítik a terület őrzését.

(444)

További híreink

Egyre kevesebben vannak a románok a székelyföldi falvakban

Kemény János

A “a homofóbia”, “transzfóbia” és “bifóbia” elleni világnapra emlékeztet a Momentum

Irányi Dániel

Vissza kell állítani csapatsport bajnokságaink nemzeti jellegét

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen