34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

Feljelentették a Jobbik elnökét a párt alkalmazottai

Rendőrségi feljelentésig jutottak a Jobbikon belüli csatározások: a párt alkalmazottai nem hagyták szó nélkül, hogy Jakab Péter pénzbírsággal, illetve állásvesztéssel sújtotta őket – írja az Origo.

Megint kitört a háború a Jobbikon belül, miután a párt alkalmazottai rendőrségi feljelentést tettek Jakab leszámolási kísérlete miatt.

A történet előzménye, hogy előkerült egy belső hangfelvétel, amin Jakab “Szávay-klánról”, és szivárogtató jobbikosokról beszél. Utóbbi kategóriában egy nevet is mondott, Burikot nevezte meg.

Kedden Jakab Péter az ATV-ben, miután a kiszivárgott hangfelvételt “az igazság, a kritika, az őszinteség pillanataiként” jellemezte, a műsorvezető váratlanul egy másik ügyre tért át. “Nálam nincsen kés, van viszont egy meglehetősen friss rendőrségi feljelentés” – utalt Jakab kiszivárgott beszédére, majd meglebegtetett egy dokumentumot. Kiderült, hogy

a Jobbik alkalmazottai feljelentést tettek a rendőrségen, amiért a pártelnök pénzbírsággal, illetve állásvesztéssel sújtotta őket. 

Jakab azzal magyarázta a drasztikus lépést, hogy a tisztújítást megelőzően a birtokába került két olyan csoportos Messenger-beszélgetés, amelyek szerinte “mélységesen sértik az emberi méltóságot”. Az pontosan nem derült ki, kik vettek részt a csetelésben, csak annyi hangzott el, hogy a képviselőcsoport mellett dolgozó személyek telefonjáról kerültek ki képernyőfotók.

Jakab nem kívánta elárulni, ezek hogyan kerültek hozzá.

(Origo.hu nyomán)

További híreink

Szentpéterváron őrizetbe vették az ukrán konzult

Faragó Dániel

Ábrahám Barnabás folytatja kampányát Komárom megyében

Faragó Dániel

“Türelmi zónát” kapnak a “szexmunkások” Miskolcon

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben