17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Félmillió ügyfelének küld levelet a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mintegy félmillió ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelének küld postán adószámla-kivonatot. A tájékoztatás elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza – írja az Origo.hu.

Adószámla-kivonatot csak azoknak küldenek, akiknek – a tavaly decemberi adatok szerint – legalább egy adónemen ötezer forint feletti tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van. Ha valaki a kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is kap, akkor ő, a fizetési kötelezettségét tavaly egyáltalán nem, vagy csak késedelmesen teljesítette, és emiatt ötezer forintot elérő pótléka keletkezett.

Akiknek tartozása van a NAV felé, azok kötelezettségeiket többféleképpen is rendezhetik: csekken, átutalással, bankkártyával, vagy esetleges többletük átvezetésével. Túlfizetés esetén a 2017-es nyomtatványt kell benyújtani a visszaigényléshez.

Az Adóhivatal a kiértesítések mellé útmutatót is csatol, ami segít az adatok értelmezésében, és az azzal kapcsolatos teendők elvégzésében. Az adószámla-kivonatot, illetve a pótlékértesítőt mindenkinek célszerű összehasonlítania a saját nyilvántartásával. Eltérés esetén az azzal kapcsolatos észrevételeket írásban, személyesen, telefonon vagy elektronikusan is meg lehet tenni.

Aki még nem nyitott ügyfélkaput, annak érdemes elgondolkodnia a regisztráción, ugyanis azzal bármikor megnézheti adószámláját, illetve kérdéseit, észrevételeit elektronikusan is beküldheti a NAV-hoz az e-Papír szolgáltatáson keresztül.

(Origo.hu nyomán)

További híreink

Nem volt jegyük: spanyol pár támadt rá egy magyar ellenőrre

Kiss Albert

Óriási veszteség az országnak: nincs többé nyomtatott Humen magazin

Irányi Dániel

Törököt fogott a rendőrség: embercsempészetért vádat emeltek ellene

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen