10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemeltVélemény

Egyedül a Mi Hazánk vette védelmébe az egyházi iskolákat

Fiatalok vitája az újpesti Diákfesztiválon

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az újpesti Diákfesztiválba a balliberális kerületvezetők biztos, ami biztos alapon belecsempésztek egy kis érzékenyítést is, amely számos helyi, egészséges résztvevő tiltakozását kiváltotta.

Így szolgálja ki Újpest balliberális városvezetése a deviáns elvtársaik igényeit

A rendezvény keretében sor került a politikai pártok ifjúsági szervezetinek vitájára is, ahol végül a DEL (DK ifjúsági szervezete) színeiben Csúcs Zsombor, a TizenX (Momentum ifjúsági szervezete) részéről Kovács Gerzson és a Mi Hazánk Ifjaitól Binder Csaba jelentek meg.

A téma a magyar oktatás jelene és jövője volt. Szakmailag felkészült fiatalok érdemi vitát folytattak, pusztán a levezető, Békés Gáspár személyével, objektivitásával volt nagy probléma.

A DEL, mint fogalmazott képviselője európai szintűvé akarja emelni a magyar oktatást. Érdemes hozzátenni, hogy Gyurcsány Ferenc nagyban vétkes a magyar oktatási rendszer lezüllesztéséért, ahogy jelenlegi kormányunk is, így eléggé hiteltelen volt Gyurcsány Ferenc pártjának ifjúsági szervezetét arról hallani beszélni, hogyan akarják helyre tenni azt, amit elrontottak már egyszer, ugyanazokkal az eszközökkel.

A TizenX rendszerváltást szeretne hozni a magyar oktatásba, kukába dobva az elmúlt 30 év minden nyűgjét, amivel nem is volna semmi gond, ha nem álltak volna be Gyurcsány mellé. Az, hogy alakulásukkor kijelentették, hogy a kétpólusú magyar politikai rendszerbe új színt hoznak, majd Karácsony Gergely, most pedig Gyurcsány Ferenc pártját is támogatják szintén hiteltelenné tette őket.

A Mi Hazánk Ifjaitól Binder Csaba alelnök

kihangsúlyozta, hogy három fő pillér mentén szeretnének változást hozni a magyar oktatásba. 21. századi nyelv és informatikaoktatást szeretnének és korrigálnák a Fidesz mindennapos testnevelésével kapcsolatos elhibázott döntéseket. Problémának látják, hogy magántanár nélkül szinte lehetetlen letenni egy nyelvvizsgát középiskolában és hogy informatikaórán sok esetben a diák tanítja a tanárt és nem fordítva. A mindennapos testnevelésnél elhibázott döntésnek tartják, hogy a megfelelő körülmények nem lettek előre megteremtve.

A vitát többször megakasztotta Békés Gáspár agitáló kérdéseivel. Először, hogy ugyan mi szükség van egyházi iskolákra, legyenek inkább pusztán állami iskolák. Az egyház a múlté. A DEL és a TizenX is úgy gondolta, hogy azért nem kellene megszüntetni a fennálló intézményeket, mert egyházi tulajdonban vannak, de azzal egyetértettek, hogy újakat létrehozni felesleges.

Egyedül a Mi Hazánk vette védelmébe az egyházi iskolákat,

hiszen a legtöbb egyházi iskolába túljelentkezés van napjainkban is, mivel minőségi oktatást és minőségi légkört nyújtanak a diákok számára. A gyerekért 18 éves koráig a szülő a felelős, így a helyes példa mutatása mellett a szülő fogja eldönteni a gyermek nemét, vallását, nemzetiségét, anyanyelvét és nem a gyermek maga, mert 6 éves kora alatt nem képes egyedül döntést hozni a gyermek az alapvető ismeretek hiánya miatt.

Legvégül, amikor az iskolai bántalmazásokról szólt a vita. A Mi Hazánk Ifjai kihangsúlyozták, hogy az iskolaőrség pusztán félmegoldás, mert így a bűnözés, drogterjesztés, bántalmazás az iskolából, az iskola falain kívülre került a bejárattól pár száz méterre. Gáspár újból megakasztotta a beszélgetést, hogy a legnagyobb probléma az, hogy senki nem foglalkozik a tanárok részéről történő bántalmazásokkal.

Binder Csaba rávilágított, hogy az oktatási szegregáció megoldást jelentene,

hiszen a tanulni nem akaró, viselkedni nem tudó gyerekeket külön választanák és velük speciális felkészítést követően foglalkoznának tanítóik.

További híreink

Áder kegyeitől függ a kisebbségiek által meghurcolt pécsi tanár sorsa

Faragó Dániel

Virológus: ígéretesnek tűnik Baranyi Lajos terápiája

Szabó Norbert

Ahogy korábban a kommunisták, úgy a neoliberálisok is “újraértelmeznék” augusztus 20-át

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben