27.1 C
Budapest
2021. augusztus 4., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Figyelmeztették őket, tűzeset lesz az áramlopás vége – meg is történt

Információink szerint ma hajnalban Esztergom-Kertvárosban, egy romák által sűrűn lakott környéken tűz ütött ki.

A helyszínre érkezve megállapítottuk, hogy egy a régi major épület valóan leégett. Azzal szembesültünk azonban, megkérdezve a helyieket, hogy több probléma is tornyosul a környéken. Elmondták ugyanis,  a régi major épületet illegális lakásfoglalók vették igénybe,

ahol illegálisan, és a környezetet szennyező módon tároltak jelentős mennyiségben veszélyes hulladékot.

De nem ez az egyetlen jogszabályokba ütköző jelenség, ugyanis számos roncsautót láttunk, amelyeket nem világos, mi célból tárolnak ott, de a helyiek biztosak benne, erre sincs engedélyük. Azt sejtik, illegális autóbontásban utaznak. De jelen pillanatban a folytatólagos áramlopások okozták a legnagyobb károkat. Ugyanis az áramszolgáltató többszöri felszólítása ellenére is lopták tovább az áramot, ha levágtak egy-egy kábelt, újra visszakerültek azok máshol. És aztán hosszabbítón keresztül viszik az áramot egyik házból a másikba.

Az áramszolgáltató konkrét formában felhívta az ott tartózkodók figyelmét, hogy tűzeset lesz a vége, ha folytatják, ezt nem vették figyelembe és így meg is történt.

Nincs tudomásunk róla, hogy a hatóságok miként próbálták az eddigiekben kezelni a nem új keletű problémát – az ottaniak elmondása szerint nem túl hatékonyan. Tudni vélik még, ezek állítólag önkormányzati lakások, de az önkormányzat nem tett semmit az ügyben.

További képek a helyszínről:

 

További híreink

Tüneményes négyes iker oroszlánok látták meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Varga Lilla

Fejbe lőtte magát egy férfi a rendelőintézet előtt

Kiss Albert

Ismét akcióztak a migráns-vakondokok. Alagutakat találtak Csikériánál és Mórahalomnál

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben