17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek Kiemelt

Folytatódik a szocialisták korrupciós botránya- Fuzik 30 és 40 milliós fizukat osztogatott az MSZP pártigazgatójának

Horváth Csaba Zugló szocialista polgármesterén és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőn kívül Molnár Zsolt is részesült a vesztegetési pénzekből. Információk szerint Molnár 40 millió forintot vett át az Olimpia parkban, és a táska pénz fejében megígérte, hogy két évig nyugta lesz az őt lefizető cégnek.

Molnárral 2019. augusztus 6-án találkoztak délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt, az V. kerületben, ahonnan az Olimpia parkba sétáltak. Fuzik a pénzt egy fekete bőr Hugo Boss irattáskában vitte magával. A parkban leültek egy padra, majd odaadta a politikusnak a táskát, aki megköszönte és azt mondta: „rendben vagyunk”. Fuzik Zsolt vallomásában megemlítette, hogy a táskát nem kapta vissza.

Az Olimpia park – nem messze a Parlamenttől és az irodaháztól. Itt tehette fel Molnár Fuziknak a 40 milliós kérdést.

Fuzik az ismertetett vallomás alapján elmondta azt is, Molnár 40 milliót kért, a társa 30-at. Arra is fény derült, hogy az a bizonyos társ egy szintén szocialista politikus, Baja Ferenc lehet.

Molnár Zsolt a vesztegetésről szállingózó hírekre a múlt héten pénteken az ATV-ben reagált. Közölte, valóban találkozott Fuzik Zsolttal és egy padon ülve beszélgettek az Olimpia parkban, de tagadta, hogy pénzt vett volna át a férfitól, elmondása szerint még véletlen sem vett át csúszópénzt, hanem csak egyszerűen beszélgettek. Az MSZP pártigazgatója szerint az ügy arról szól, hogy Fuzik Zsolt egy vádalkuban a saját bőrét menti, ezért állt elő ezzel a rá vonatkozó rágalommal.

A Magyar Nemzet korábbi cikkei szerint Fuzik vallott Horváth Csaba zuglói szocialista polgármesterre, és Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselőre is.

Fuzik vallomása szerint 2019. június 20-án, 25-én, július 2-án és 17-én is találkozott Bajával. A gyanúsított kihallgatása során azt állította, hogy 2019. nyarán „Baja Ferenc jelezte” neki, hogy a BKV-SYS IT Services Kft. által megnyert BKV-tenderről szeretne vele beszélni Molnár Zsolt, akit Baja – ha hihetünk Fuziknak – „nagyon fontos személynek” nevezett, akivel „kötelező megállapodni”. Baja Ferenc – legalábbis ezt állítja a vallomás – 30 millió forintot kért Fuzik Zsolttól, és ő jelezte neki – szintén a gyanúsítotti vallomás szerint – , hogy Molnár Zsolt pedig 40 millió forintot kér „a szerződés meg nem támadására”. Ez a 30 + 40 millió forint Fuzik szerint „egy két éves díj” volt, amely 2019. július 1-től 2021. július 1-ig „tart”.

További híreink

Koronavírus-napi összefoglaló

Dunai Tibor

Putyin méltatta Gorbacsov világtörténelmi szerepét

Kemény János

Újabb unokázós csalókat fogtak el

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen