19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
GazdaságHírekKiemeltKülföld

Fontolóra veszi a G20-országcsoport az adósságok fizetési határidejének halasztását

Megfontolják a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-országcsoport tagjai, hogy későbbre halasszák a 2020 végéig esedékes adósságok fizetési határidejét, tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány okozta válság miatt a legszegényebb országoknak további segítségre lenne szükségük – derült ki a G20-országok pénzügyminisztereinek vasárnapi videokonferenciája után kiadott zárónyilatkozatból.

    A halasztásról legkorábban a pénzügyminiszterek következő, októberi tanácskozásán születhet döntés.

Krisztalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója hangsúlyozta: segíteni kell azoknak a szegény országoknak, amelyeknek hiteleik vannak vagy gazdaságukat különösen súlyosan érinti a koronavírus-járvány. Reményét fejezte ki, hogy a hitelezők támogatni fogják az adósságfizetés halasztására vonatkozó kezdeményezést. Eddig 42 ország fogalmazott meg ilyen irányú kérvényt.
Németország – szolidaritása jeleként – további 3 milliárd eurót ajánl fel kamatmentes hitelre az IMF segélyprogramján belül. Olaf Scholz vasárnap elmondta, hogy Németország a 2020-2021-es időszakban összesen 8,7 milliárd eurót fordít nemzetközi segélyezésre. Az újabb felajánlással Berlin igyekszik azon országoknak segíteni, amelyek különösen szenvednek a világjárvány káros hatásaitól.

MTI

További híreink

A Mi Hazánk elkezdte a munkát- az alakuló ülés után egyből benyújtottak két törvényjavaslatot

Faragó Dániel

Jogosítvány nélkül, ittasan gázolt, majd elhajtott a helyszínről egy férfi Gyöngyösön

Irányi Dániel

A TV-csatornák egyszerűen lekapcsolták az elnök sajtótájékoztatóját, mert nem tetszett nekik a mondandója

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben