20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Fülöp Erik: a bűnözők ne mászkálhassanak késekkel közterületen

Bűncselekmény lenne a kés tartása, de csak a törvényt nem tisztelők esetében…

Az elmúlt hetek brutális késelései miatt a Mi Hazánk egy olyan törvénymódosító javaslatot nyújt be, melynek értelmében 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el az a személy, aki közterületen tart kést magánál és korábban már összeütközésbe került a törvénnyel – jelentette be mai budapesti sajtótájékoztatóján dr. Fülöp Erik, a párt országgyűlési képviselője.

– Naponta értesülhetünk olyan brutális bűncselekményekről, gyilkosságokról, ahol bűnözők részéről előkerül a kés. Ennek egyik oka az, hogy egy rendkívül káros késviselési szubkultúra alakult ki ma Magyarországon. A kést tartók egy része olyan bűnözői körökből kerül ki, akik támadói jelleggel, fegyverként hordják ezt az eszközt – mutatott rá a politikus, hozzátéve, hogy sokan vannak azonban azok is, akik törvénytisztelőek, sosem voltak büntetve, de önvédelmi céllal, saját testi épségük védelme érdekében tartanak maguknál kést.

– Az elmúlt időszakban elkövetett brutális bűncselekmények miatt ezt a szubkultúrát fel kell számolni –húzta alá dr. Fülöp Erik. Az országgyűlési képviselő egyúttal bejelentette: a Mi Hazánk egy olyan törvénymódosító javaslatot nyújt be, amely jelentős mértékben szigorítaná a késhasználatot elsődlegesen a közterületeken.

A javaslat értelmében 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el az a személy, aki közterületen tart kést magánál és korábban összeütközésbe került már a törvénnyel.

A javasolt Btk. módosítás hatálya alá azok a bűncselekmény elkövetése miatt elítéltek kerülnének, akiknél a közterületi késviselés a jogerős ítéletet követő öt évben valósul meg.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: ezek a szigorítások csak azokra a bűnöző elemekre vonatkoznának, akik bűncselekményeket követtek el és nem mentesültek még a hátrányos jogkövetkezmények alól.

Azok a személyeket, akik a társadalom törvénytisztelő polgárai, nem érintené ez a fajta szigorítás. Sőt, önvédelmük érdekében a törvénymódosító javaslatban előterjesztik azt is, hogy a korábban betiltott paprikaspray és más önvédelmi eszközök ismét elérhetővé válhassanak.

– A célunk az, hogy mindenki, aki fél, vagy akit korábban támadás ért, az nyugodtan tarthasson magánál önvédelmi jellegű eszközöket. Nem értjük azt az uniós irányelvet és szabályozást, amely a különféle gumilövedékes és gázriasztó fegyvereknek a használatát ellehetetleníti, természetesen ez ellen is tiltakozunk. Minden olyan jogi lehetőséget megpróbálunk megragadni, amivel ezt a 2023-as tiltást keresztül tudjuk húzni – fűzte hozzá dr. Fülöp Erik.

Elemi.hu

További híreink

Külső machinációt gyanítanak az amerikai lázadások hátterében

Irányi Dániel

Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények

Dunai Tibor

Cenzúramentes fórumot indított Toroczkai László

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen