35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Fülöp Erik: Gyurcsány a reggeli kávéja előtt éhgyomorra felfalhatja az ellenzéki összefogást

Az önkormányzati választások jelentős változásokat hoztak a belpolitikában. Hogyan értékeli a Mi Hazánk eredményeit?

Összességében jónak értékelem a Mi Hazánk szereplését. Országosan 134 ezer szavazatot kaptunk, tehát egyértelmű, hogy erősödtünk az Európai Parlamenti választások óta. Fontos kiemelni, hogy sok helyen elértük a parlamenti bejutást jelentő 5%-os küszöböt, sőt Csongrád megyében több, mint 9%-os eredménnyel zártunk. Friss pártként ez óriási eredmény, azzal együtt is, hogy sajnos Budapesten és több megyében sem tudtunk listát állítani. Nemzeti radikális pártként az elkövetkezendő két és fél évben az építkezés a feladatunk, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon minden körzetben tudjunk saját jelöltet indítani, és lehetőséget biztosítsunk azoknak a választópolgároknak, akiknek elegük van a Fidesz politikájából, de torkig vannak az elvtelen ellenzéki összefogással is. 

A csúcsragadozó Gyurcsány Ferenc maradt…

A parlamentben ülve mit érzékel, változott ott is a hangulat?

Mind a kormánypárt, mind pedig az ellenzék a saját győzelmeként kommunikálja a választási eredményeket, holott nem ez történt. Egyértelmű, hogy a Borkai-ügyben manifesztálódott a Fidesz arrogáns, korrupt politikája, amely a saját szavazói egy részét otthon tartotta, míg az ellenzéki szavazókat mozgósította. Nyert ugyan a Fidesz, de nem láttam felhőtlen mosolyt a kormánypárti arcokon. Furcsa, hogy az ellenzéki pártok közül most nagyon sokan győzelmi zászlót lobogtatnak, előre tervezgetik a szorosabb összefogás és kormányváltás részleteit, viszont azzal nem számolnak, hogy ebben az elvtelen, hataloméhes szörnyszövetségben ők csak „kis halak”. A csúcsragadozó Gyurcsány Ferenc maradt, aki a reggeli kávéja előtt bármikor éhgyomorra felfalhatja őket. Mindenestre fordulópont volt a mostani választás, jelentős átrendeződés várható kormányzati és ellenzéki oldalon egyaránt.

Fülöp Erik


Korábban is rendszeresek voltak a képvisel
ők részéről a bekiabálások, molinózások. Az önök alelnöke, Novák Előd is megzavarta korábban az ülést egy megafonnal. Mitől mások ezek a képviselői akciók, mint például Hadházy Ákosé?

Egy választáson nem az győz, aki a leghangosabban kiabál – ezt megtanulhatta volna az ellenzék az elmúlt kilenc év kudarcaiból. A Fidesz kormányt azzal nem lehet leváltani, ha egyesek „cirkuszolnak” a Parlamentben. A folyamatosan ordibáló, sípoló, földön fetrengő képviselők szégyent hoznak a Nemzet Templomára. Hadházy Ákos trágárkodása pedig minősíthetetlen. Egy-két atyai pofon kijárna neki, mert így nem lehet viselkedni… Azt kijelenthetem, hogy a Mi Hazánk megveti és elutasítja ezt a szánalmas bohóckodást, és mi igyekszünk távol maradni ettől a kocsmai stílustól.

Wass Albert nemcsak egy író, hanem egy eszme, egy fogalom…

Beleillik ebbe a képbe Karácsony Gergely újdonsült főpolgármester Wass Albert elleni kirohanása is?

Karácsony kirohanása egy átgondolatlan, felelőtlen, tájékozatlan embernek a totális alkalmatlanságát mutatja, aki mindenben a szélsőliberális igényeknek akar megfelelni. Úgy gondolom, hogy Wass Albert nemcsak egy író, hanem egy eszme, egy fogalom, aki megtestesíti a feltétel nélküli hazaszeretetet, és azt a fájdalmat, amit csak mi, a Trianon utáni magyarok érthetünk és érezhetünk. Az pedig tény, hogy Wass munkásságát milliónyian szeretik és tisztelik nemcsak a Kárpát-medencében, hanem a világ minden táján. Ezeket az embereket „köpte szembe” verbálisan Karácsony, amikor nyíltan nácinak bélyegezte Wass Albertet.

Fülöp Erik

Kezdeményezésével a román hatalom által üldözött székelyek emléknapjává nyílváníttatná Wass Albert születésnapját, sőt, Budapest díszpolgárának is megválasztanák az írót. Van rá esély, hogy mindebből bármi megvalósuljon?

Azt szinte hetente tapasztaljuk, hogy folyamatosak a magyarellenes megnyilvánulások a környező országokban. Aggasztó, hogy az elmúlt években újra félelmetes méreteket öltött Romániában is a magyargyűlölet. Gondolok itt a vármegyések meghurcolásától kezdve az Úz-völgyi ámokfutásra. Sajnos, az egyértelműen látszik, hogy a Fidesz nem mer fellépni ez ellen sem külpolitikai, sem pedig diplomáciai téren. A Mi Hazánknak az a feladata, hogy folyamatosan felhívja arra a figyelmet, hogy egy valóban nemzeti kormánynak minden körülmények között ki kellene állnia a magyar emberekért és érdekekért a határon belül és határon kívül is!

Természetesen örülnék, ha nemcsak a Fidesz, hanem minden parlamenti párt támogatná a kezdeményezésünket, hiszen azzal azt üzenhetnénk az országhatáron kívül rekedt nemzettestvéreinknek, hogy összetartozunk. A díszpolgári cím Wass Albertnek adományozása pedig elfogadható bocsánatkérés lehetne Karácsony részéről.

Mit gondol, a következő hónapokban, most hogy túl vagyunk a választásokon elcsendesedik majd a közélet?  

Őszintén szólva, sajnos én úgy érzem ez még csak a kezdet volt. Viszont azt garantálhatom, hogy mi a jövőben, is maradunk azok, akik vagyunk. A Mi Hazánk ezután is a tiszta, botrányoktól, elvtelen háttéralkuktól mentes alternatívát fogja kínálni azoknak a választóknak, akik megvetik a Fideszt és az ellenzéki trágárkoalíciót is!

Jánosi Tamás – elemi.hu

 

További híreink

Baranyában illegális migránsokat fogtak

Kemény János

Tízmillió forintot kap, aki segít kézre keríteni a szentesi anyuka gyilkosát

Irányi Dániel

Na, de mégis ki ez a mamuszos kabinetfőnök?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben