24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKörnyezetvédelem

Fülöp Erik: Lépjen végre fel a kormány a Tiszáért!

A Mi Hazánk Mozgalom már nyár elején megoldást sürgetett a Tisza hulladékszennyezésének felszámolására. “A témában parlamenti interpellációt nyújtottam be, és kértem a kormányt a környezetvédelem ügyének és természetes vizeink védelmének sokkal erőteljesebb képviseletére” – mondta dr. Fülöp Erik a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, a Zöld Hazánk társelnöke.

A Zöld Hazánk akkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a teljes ökoszisztéma felborulhat a területen, mivel a szennyezés miatt a víz oxigénhiányossá válhat, ami az őshonos halállomány pusztulását idézheti elő, sőt az ilyen mértékű, tartós környezetterhelés a part és a meder visszafordíthatatlan módosulásához is vezethet.

Közleményében kiemelte, hogy “mivel a magyar kormány a mai napig semmilyen érdemi intézkedést nem tett, ezért ismét felszólítjuk, határozott kiállással követeljék az ukrán államtól: haladéktalanul szüntessék meg azt a gyakorlatot, hogy az ország kommunális hulladékának jelentős része a Tiszába kerül és a folyó magyarországi szakaszát mérgezi.”

Öt hónapig tartott a tavaszi árhullámmal érkező, a kiskörei vízlépcsőnél felhalmozódott, tízezer tonnányi hulladék és uszadékfa eltakarítása a Tiszából. Idén minden korábbinál több szemét érkezett Ukrajnából, a vízlépcsőnél kialakult torlasz felülete 17 ezer négyzetméter, vastagsága pedig helyenként több mint három méter volt – áll a hírportálunknak eljuttatott közleményében.

A témában korábban készített videók:

(elemi.hu)

További híreink

Drogot termesztett a kertjében a nógrádi férfi

Kiss Albert

A rendőrség a TASZ és a határsértők helyett a mezőőröket érzi veszélyesnek- nyílt levél

Faragó Dániel

Finnországban a csoportos nemi erőszak elkövetőinek 93%-a muszlim

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben