31.6 C
Budapest
2022. július 3., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt Környezetvédelem

Fülöp Erik üdvözli, hogy Wuhanban betiltották a vadállatok evését és kereskedelmét

Elhivatott állatvédelmi politikusként nagy örömmel értesültem arról, hogy Kínában a koronavírus járvány miatt betiltják azokat a nedves- és vadpiacokat, ahol sokkoló körülmények között tartották és mészárolták le vadállatok ezreit nap mint nap, étkezési célból – nyilatkozta lapunknak Fülöp Erik, a Mi Hazánk környezetvédelmi csoportjának, a Zöld Hazánknak a társelnöke. 

– Néhány héttel ezelőtt, egyedüli politikusként én magam is több alkalommal jeleztem a kormánynak, hogy az ENSZ-ben és minden nemzetközi fórumon emelje fel a szavát ez ellen a brutális ázsiai „hagyomány” ellen

– hívta fel a figyelmet Fülöp.

Szerinte ez nemcsak morálisan elfogadhatatlan a 21. században, hanem globális népegészségügyi és gazdasági veszélyt is jelent.

– Több neves mikrobiológus rámutatott ugyanis arra, hogy ezek a piacok jövőben bármikor súlyos világjárvány kiindulópontjai lehetnek, emberek ezreinek halálát okozva – mondta.

Bízik benne, hogy Kína ezen döntése csak a kezdeti lépések egyike, mert sajnos nem teljes az örömük, hiszen a jelenlegi tiltás csak 5 évre szól. Abban is reménykedik, hogy végre minden ázsiai ország megérti, hogy a vadonélő állatok fogyasztása mellett a kutya és a macska fogyasztása is etikátlan.

– Nem étkezési célból háziasította az ember több tízezer éve ezeket az állatokat, hanem azért mert hűséges négylábú társra, barátra, családtagra vágyott

– nyomatékosította.

Ezért Fülöp számára elfogadhatatlan a kutya és a macskahús evés, még akkor is, ha kultúrára, hagyományokra, népszokásokra hivatkoznak. Mint mondta, többen bíznak abban, hogy egy folyamat elindul, örülnek, de nem elégedettek teljesen. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Mi Hazánk továbbra is felszólítja a kormányt, hogy minden nemzetközi fórumon tiltakozzon a kutyák és macskák mészárlása ellen, és követelje, hogy ne csak Kínában, hanem minden ázsiai országban végleg tiltsák be a nedves- és vadállat piacokat.

További híreink

Elképesztő! Elengedték a borsodnádasdi gyilkost!

Kiss Albert

Egyre több a mikroműanyag-részecske a Dunában

Szabó Norbert

Hamis papírokkal és hamis szülőkkel érkezhetett Európába a fiatal focista

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen