26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekSport

Gá, gá, gá – a főrabbi vette védelmébe az MTK-t a szezon első meccsén

Az MTK tavalyi pocsék szezonjának eredményeképpen a Hidegkuti stadionban székelő gárda idénre már csak az NB2-es vágányra fért fel, a korábbi válogatott játékosokkal megerősített csapatnál egyetlen cél van: a feljutás. 

Az MTK ennek megfelelően kezdte a bajnoki rajtot hétfőn hazai pályán a Szeged ellen. Jó iramú mérkőzésen végül a rutinos Futács duplájának köszönhetően a Hungária körúton maradt a 3 pont, de nem mindenki elégedett meg ezzel.

“A Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballcsapatának egyik szurkolói csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el hétfőn az MTK stadionját, ezért az utóbbi klub feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen” – siránkozik a Telex azt a hamis érzetet keltve, hogy a Csongrád megyei szurkolók szervezetten kiabáltak volna (a Telex és a főrabbi szerint) antiszemita jellegű rigmusokat a mérkőzés időtartama alatt.

„Az MTK Budapest labdarúgó csapata elfogadhatatlannak tart minden antiszemita és rasszista megnyilvánulást, bármilyen kisebbség elleni gyűlöletbeszédet, félelemkeltést. Tiltakozunk az érintett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése ellen, akik esetenként már a mérkőzés alatt is elfogadhatatlan rigmusokat skandáltak. Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, és az MTK családja nevében minden jóérzésű honfitársunkat arra kérjük, vállaljon szolidaritást velünk” írta közleményében az MTK szintén azt sugallva, hogy itt egy megszervezett antiszemita provokációról van szó. Deutsch Tamás klubja azt már nem részletezi, hogy a stadionon belül miféle szólamokat értékeltek gyűlöletkeltőnek.

A “botrány” egészen Radnóti Zoltán főrabbiig jutott, aki egy hosszadalmas és fárasztó felderítéssorozat végén egyetlen egy felvételt tudott a nyilvánosság elé tárni, amin egy, de maximum kettő spicces, vélhetően a vereség miatt magába roskadva dünnyögő, vendégszurkoló gondolatai hallhatók miközben a lefújás után békésen elhagyják a stadiont.

Íme az “országos antiszemita botrány”:

További híreink

Volt egy telitalálatos szelvény az ötöslottón

Szabó Norbert

Rendszervált(oz)ás, vagy amit akartok!

Joó György

Elítélték Hunvald Györgyöt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben