16.7 C
Budapest
2021. szeptember 19., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Gulyás: a kormány arra is felkészül, hogy 9 hónap múlva újra kell oltani

A rendkívüli jogrend fenntartása mindaddig indokolt, ameddig szükségesek olyan korlátozások, amelyekre csak a veszélyhelyzet ad lehetőséget – állította Gulyás Gergely az Inforádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ide tartozik a gyülekezési jog korlátozása és a védettségi igazolvány alkalmazása is. 

Gulyás Gergely ismét egyértelművé tette, eszük ágában sincs a fertőzöttek számához igazítani bármiféle nyitást, vagy enyhítést, ők továbbra is az oltottak számához kötnek mindent. Kivéve külföldiek esetebén, ők például negatív teszttel, oltás nélkül is mehetnek majd meccsre Budapesten.

A kormány továbbra is a beoltottak száma alapján dönt az intézkedésekről

– szögezte le a miniszter. Emlékeztetett, a következő enyhítés ötmillió beoltottnál jöhet, de akkor még nem szüntetik meg a rendkívüli jogrendet. Mint mondta:

Egy-két hét múlva elérünk oda, hogy mindenkit beoltunk, aki szeretné. Innentől mindenkinek a maga felelőssége, hogy milyen kockázatot vállal.

Ez abban az esetben még igaz is lenne, ha az oltatlanokat nem különböztetné meg hátrányosan a kormány. De, mivel ők a legtöbb helyről ki vannak tiltva, ráadásul a maszkviselés is kötelező kb. az ország egész területén, így miféle “önkéntes kockázatvállalásról” beszélhetünk?

Hamarosan az itt élő külföldieket is olthatják. Ezzel kapcsolatban így fogalmazott a miniszter:

A társadalmi immunitást kell elérni, és mindenki tagja a társadalomnak, aki itt él Magyarországon

Gulyás hozzátette, a kormány már dolgozik egy “hosszú távú vakcinagazdálkodási stratégián”. Figyelik, meddig védenek a vakcinák.

Sok a bizonytalanság, hogy meddig tart a védettség, és visszatér-e a vírus, de a legrosszabbra kell felkészülni. A legrosszabb pedig az, ha kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani, tehát erre kell felkészülni

– mondta a miniszter. Emellett célnak nevezte, hogy a jövőben az ország képes legyen ellátni magát vakcinával, később pedig gyógyszerrel is.

Index nyomán

 

További híreink

LMBTQP-propaganda helyett babazászlót kér a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom

Gabay Dorka

“Az író lelke mindig tükröződik a műben” – végső búcsú Csukás Istvántól

Kemény János

Újra itt a nyár- negyven rendőr fékezte meg a késsel “bulizó fiatalokat” Siófokon (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen