3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Gumiabroncsok égetésével veszélyeztette mások egészségét

A Tiszaújvárosi Járásbíróság környezetkárosítás miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki gumiabroncsok égetésével mintegy 135 kg veszélyes anyagot juttatott a levegőbe.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017-ben elvállalta egy tiszaújvárosi külterületi ingatlan fakitermelést követő megtisztítását. A férfi a területről gallyakat, faleveleket gyűjtött össze, majd meggyújtotta azokat. Az égés gyorsítása érdekében 15 darab gumiabroncsot is a tűzbe dobott.

A gumiabroncsok égése során számos veszélyes légszennyező anyag, többek között dioxinok, hidrogén-klorid, benzol, szén-monoxid , valamint fémek: arzén, kadmium, nikkel, cink, higany, króm, és vanádium kerültek a légtérbe, melyek a közelben tartózkodókra egészségügyi veszélyt jelenthetnek.

A vádlott cselekményével összefüggésben keletkezett légszennyezettség emberi beavatkozás általi helyreállítására nem volt lehetőség.

A járásbíróság a vádlottal szemben helyre nem állítható károsodást eredményező környezetkárosítás miatt 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabott ki, a büntetés végrehajtását 3 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság döntését az érintettek tudomásul vették, az jogerőre emelkedett.

További híreink

Szovjet civileket terrorizáló magyar honvédekről készült “történelmi film”

Irányi Dániel

Ketten meghaltak, miután beoltották őket Pfizer és Sinovac vakcinákkal

Irányi Dániel

Szlovákia tovább szigorít

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben