20.8 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

Gyurcsány figyelem! Visszaszólt a Jobbik

Vona Gábornál kiverte a biztosítékot Gyurcsány újévi üzenete:

Erkölcstelen, rossz és veszélyes javaslatnak nevezte a Gyurcsány Ferenc újévi Facebook-üzenetében foglaltakat Vona Gábor, a Jobbik visszavonult, egykori elnöke.

Mint írtuk, Gyurcsány Ferenc a csütörtökön közzétett újévi üzenetében arról írt, hogy már most fel kell készülnie az ellenzéknek a 2022-es országgyűlési választásra, összefogva, egy miniszterelnökjelölt mögé sorakozva, külön, de mégis együtt, kell leváltani a jelenlegi kormányt.

Vona Gábor, a nagypolitikától az előző országgyűlési választás után visszavonult, egykori Jobbik-elnök néhány órán belül, szintén a nyilvánosság előtt válaszolt Gyurcsánynak. Bár ő már nem aktív politikus, most mégis hozzászól a témához, mert, mint fogalmaz, az ország jövőjébe mindenkinek bele kell szólnia.

Így ír Vona Gyurcsány javaslatáról:

“Jó, akkor kezdődjön a vita. Gyurcsány Ferenc ugyanis bedobta a követ az állóvízbe.

(Persze, lehet azt mondani, hogy mivel én nem vagyok már aktív politikus, így miért szólok bele, de a helyzet az, hogy az ország jövőjébe mindenkinek bele kell szólnia.)

Szóval: a DK elnöke szerint 2022-ben egy közös listával és egy közös miniszterelnök-jelölttel kell leváltani a Fideszt. Szerintem ez egyszerre erkölcstelen, rossz és veszélyes javaslat. Miért?

1. Mert az nem közös program, hogy váltsunk kormányt. Ez a minimum, amit azzal, hogy mind a 106 választókerületben egy hiteles, pártokfeletti összefogásra képes jelölt indul, el lehet érni.

2. Mert a közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt valójában nem a kormányváltást segíti. Vannak olyanok, akik különféle okok miatt nem tudnának egy ilyen listára voksolni, miközben kormányváltást akarnak. (Például én sem.) Az ő szavazatuk elveszne.

3. Mert a teljes listás összefogás valójában nem a kormányváltás miatt fontos a DK-nak, hanem a saját hatalmi céljai miatt. Mint a jelenleg legerősebb ellenzéki párt, ő adná a miniszterelnököt (valószínűleg Dobrev Klárát), és ezzel Gyurcsány Ferenc surranópályán visszakerülne az ország élére. (Tiszta House of Cards…)

4. Mert az embereknek nem adnánk lehetőséget, hogy a jövőről véleményt mondjanak. Az egyéni jelölteknél dől el a kormányváltás, ott kell megegyezés, ez nem kérdés. De listán lehetőséget kell adni az embereknek, hogy ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is. Hogy bele tudjanak szólni abba is, mit akarnak a 2022 után.

Összefoglalva: a választókerületekben kell legyőzni a Fideszt (mindenhol egy közös jelölt), listán pedig meg kell szerezni a legtöbb szavazatot (legalább két lista). Az egyéniben döntünk a kormányváltásról, listán döntünk az új kormányról.”

 

forrás: Hírstart.hu

További híreink

Mi Hazánk: semmit nem ér a Fidesz gyermekvédelmi törvénye!

Kemény János

Honvédelmi miniszter: A legfontosabb az ország a működőképességének megőrzése.

Szabó Norbert

Drogos pár öt hónapos gyermeke halt meg – vádat emeltek

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben