0.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Gyurcsány újra kiállt az adócsalás miatt elítélt Czeglédy mellett

Fleto csendre intette Momentumos és Jobbikos támogatóit…

„A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd (…). De akkor mi a baj? A látszat! – mondják. A látszat? A látszat fontos. Tudom, hogy sokszor képes megdönteni a valóságot és az igazságot. De a mi dolgunk, hogy ha hamis a látszat, akkor megküzdjünk vele. Mert tönkretesz bennünket, ha hamis látszat alapján ítél az okos demokratikus sokaság” – írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a DK EP-listáján szerepló Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának adott és adandó ellenzéki önkormányzati megbízások védelmében.

“Hallom és figyelem a kritikákat, hogy Czeglédy Csaba dolgozik DK-s önkormányzatoknak, most meg, hogy a XV. kerület DK-s polgármesterének fia külsős bizottsági tag lett ugyanabban a kerületben. A felhorgadást értem. Senki nem akarja vissza a Fidesz urambátyám világát, a vejek, rokonok szárnyalását, a korrupciót.”

Miután kiderült, hogy Erzsébetváros és Újbuda ellenzéki önkormányzatai Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával szerződnének az önkormányzati cégek átvilágítására, a Momentum és más ellenzékiek is kérdőre vonták a megbízásokat védő DK-t és az MSZP-t, mondván, öngól egy olyan ügyvéddel szerződni, akinek nemcsak a Fidesz-érában voltak kétes ügyei, de még 2010 előtt is kapott felfüggesztett börtönbüntetést adócsalásért és magánokirat-hamisításért.

Gyurcsány szerint Czeglédy jó ügyvéd, ezért, ha ellenzéki oldalon megkérdőjelezik, jó-e szerződést kötni vele a kétes ügyei miatt, azzal az ellenzék elfogadja a Fidesz által kreált, hamis látszatokon alapuló valóságot.

„Ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjainkért, igazunkért, akkor még azelőtt elveszünk, hogy megküzdöttünk volna” – írta a volt miniszterelnök. (444/Gyurcsány facebook)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben