23.1 C
Budapest
2020. szeptember 18., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Halle Berry Hamilton nyomában: “Börtönbe a rendőrökkel!”

Úgy látszik, Lewis Hamilton mozgalmat indított, mikor a Toszkán Nagydíjon azon rendőrök letartóztatását követelte, akik egy házkutatás során egy leadott lövésre válaszként lelőttek egy fekete nőt.

Lewis Hamilton és Mariah Carey Instagrammon követelték a rendőrök letartóztatását

Alig telt el pár nap, de máris Hamilton mögé állt két színes bőrű híresség, Mariah Carey és Halle Berry. Ők a Forma-1-es pilótához hasonlóan, szintén egy pólót viseltek, melyen a következő felirat állt: Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort.

Halle Berry pólóját ráadásul a Phenomenal Woman Action Campaign (Fenomenális Női Akciócsoport) készítette, ami egy fehérellenes, radikális feminista szervezet. A weboldalukon példának okáért mindenki vehet saját identitásának megfelelő pólót (még a transzvesztiták is), kivéve a fehér nőket. Ha valaki ezen szervezet termékeit reklámozza, az sokat elmond az illető nézeteiről.

Az esetről pedig röviden csak annyit, hogy egy olyan országban, ahol a lakosság nagy aránya rendelkezik (legális, vagy illegális) lőfegyverekkel, és a bűncselekmények döntő többségét a mindössze tizenhárom százaléknyi fekete lakosság követi el, ott senki ne csodálkozzon azon, ha egy fekete rálő egy rendőrre, akkor azok visszalőnek.

Frissítés: Megkapják a kártérítést

Tizenkét millió dollár kártérítést ad a Kentucky állambeli Louisville városa Breonna Taylor családjának – jelentette be Greg Fischer polgármester, aki azt is megígérte, hogy “megreformálják” a rendőrség munkáját. Ennek első lépése volt, hogy elbocsátotta a város rendőrfőnökét is, és helyette – Yvette Gentry személyében – afroamerikai nőt nevezett ki a rendőrség élére.

(Fotó:  Getty)

Kapcsolódó híreink

Cserháthalápon rend van, mert nincs más opció – interjú a Mi Hazánk alelnökével

janositamas

“Hab a tortán” az MSZP hamisítási botránya

Dunai Tibor

A bevándorlás pártján áll Demszky Gábor

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben