27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Hány halott kell még? – teszi fel a kérdést a Mi Hazánk

– Már májusban, parlamenti felszólalásom során felhívtam a figyelmét a Belügyminisztérium vezetőinek arra, hogy a magyar-szerb határon jó ideje háborús állapotok uralkodnak. Gépkarabélyokkal, puskákkal, pisztolyokkal felszerelkezett, többnyire pakisztáni, afgán, arab migránsokból álló bűnbandák terrorizálják a környéket. Az embercsempészettel foglalkozó, maffiaszerűen működő bűnbandák szabályosan felosztották a területet a határ mindkét oldalán. A kis létszámban a környéken tartózkodó magyar rendőrök, mezőőrök és polgárőrök közvetlen életveszélyben vannak, hiszen már több alkalommal lőfegyverrel fenyegették őket a pakisztáni, afgán és más nemzetiségű maffiacsoportok. Számos lövést is leadtak, sőt már a honvédségnek is kellett emiatt figyelmeztető lövéseket leadni – írja közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, párt országgyűlési frakcióvezetője.

– Bár örülünk, hogy a kormány a sürgetésünkre elkezdte a határvadász erők létrehozását, de mi nem a rendőrségen belüli, hanem önálló határőrség felállítását követeljük, amely inkább katonai jellegű felszereléssel rendelkezne. Egyúttal követeljük a jogszabályi változtatásokat, hogy ne a szerb oldalra taxiztassuk vissza a bűnözőket, hanem azonnal vegyék őrizetbe őket, és vagy itthoni munkatáborba kerüljenek a kitoloncolásuk előtt, vagy legalább Ruandáig deportáljuk őket – folytatja.

– Tekintettel arra, hogy a migránsok között sokan többnyire illegális tevékenységből származó, kifejezetten sok pénzzel a zsebükben hatolnak be törvénytelenül a hazánkba, követeljük, hogy a magyar hatóságok kobozzák el a pénzüket is, amelyet a határőrség költségeire lehetne fordítani. Hány halott kell még, hogy Pintér Sándor és szerb kollégája végre lépjen? – zárul a közlemény.

(Fotó: Tímár Zsolt / Pannon RTV)

További híreink

Orvoshiány – belehalt a hosszú várakozási időbe a sürgős beutalóval rendelkező beteg

Faragó Dániel

Büszke filmmel provokál az RTL Pünkösd vasárnap

Faragó Dániel

Szesztilalom a koronavírus ellen

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben