16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kultúra

Hiánypótló: Rádió Dikh néven elindult a cigány rádió

Alig pár évvel azután, hogy a cigányoknak külön televíziójuk is lett, most betöltésre került a romák számára elkülönített rádió-frekvencia.

A pályázatot rasszista módon, bőrszín alapján írák ki, arra kifejezetten csak cigány tematikájú pályázatot voltak hajlandóak befogadni.

A bazseválást egyelőre Budapesten lehet hallani, viszont a frekvenciára bárki odatekerhet, ha készülékünk akadozva fogja a jeleket, véletlenül is megszólalhat mondjuk Győzike és a Romantique együttes, tehát akár még a foglyul ejtett közönség ténye is fennállhat.

A bemutatkozó közlemény szerint kétórás közéleti magazin indítja a napot „érdekességekkel, napi aktuális információkkal és minibeszélgetésekkel a roma társadalom meghatározó alakjaival”, aztán jön a Fekete Kávé három műsorvezetővel, köztük a Megasztárból ismert Patai Annával.

„Minden hétköznap 12 órától a hamisítatlan kávéházi cigányzenéké lesz a főszerep a Húzd rá cigány! című műsorban, ahol ikonikus dallamok csendülnek majd fel. Ezt követően jön a Dikh chaje!, a női tematikájú napi magazin minden hétköznap 13 órától. 15 órától jelentkezik majd a BódikhívánságShow, Bódi Csaba Juniorral”.

„Minden hétköznap 18 órától hallható a Roma Szalon kulturális magazinműsor, míg hétvégente a felhőtlen kikapcsolódásé lesz a főszerep a Rádió Dikh-ben. Minden pénteken és szombaton este nyolctól elszabadulnak az ütemek a Baxtalo Party-ban DJ Baxtalo jóvoltából” -írják.

A Roma Rádió Kft. tavaly októberben nyerte el a frekvenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól.

A kiírásban eleve benne volt, hogy csak roma rádió szólhat rajta, nem is volt másik jelentkező.

Mint a Media1 írta, a céget Radu Morar, a Dikh TV egyik tulajdonosa hozta létre, nem sokkal a pályázat megjelenése előtt. Ő a Sláger FM, a Sláger TV és a Fishing & Hunting csatorna, illetve a Tematic Media Group tulajdonosa is.

2020-ban a hvg.hu írta meg, hogy Habony Árpád üzlettársának felesége is tulajdonos lett a Dikh TV-ben, amit annak idején a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, Balogh Elek álmodott meg – emlékeztet a 444.

További híreink

Azért hagyták meghalni a beteget, mert cigány volt – állítja Csenyéte polgármestere

Szabó Norbert

Gulyás Márton mégsem ússza meg olcsón a rongálást?

Dunai Tibor

A bezártság alatt még depressziósabbak és még kövérebbek lettünk

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen