13.6 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Hódmezővásárhelyen folytatódik a műszaki altisztjelöltek képzése

A műszaki altisztjelöltek szakmai tanfolyamának hallgatói május 3-án kezdték meg a robbantással és műszaki akadályokkal kapcsolatos ismeretek elsajátítását az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A szakmai tanfolyam célja: olyan meghatározó ismeretek megszerzése, amelyek alapján a képzésben részt vevők képessé válnak a műszaki altiszti szolgálattal összefüggő feladatok ellátására – tette közzé a Honvédelem.hu.

A műszaki szakképzés egy nagyon szerteágazó terület, ezért az altisztjelöltek oktatását öt különböző helyszínre osztották. A harmadik blokkban Hódmezővásárhelyen, a Művelettámogató Műszaki Zászlóaljnál sajátíthatják el szakmai ismereteiket hét héten keresztül a hallgatók.

Mint írják, a vásárhelyi modul első napján megtartott megnyitón Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese beszédében elmondta: aki most ezen a tanfolyamon részt vesz, az a katonai pályája jelentős állomásához érkezett.

„Önök hamarosan vezetőkké válnak. Nem csak eszközöket, hanem embereket is irányítaniuk kell majd. A Műszaki Művelettámogató Zászlóalj rendkívül jól felkészült oktatói segítik majd az önök fejlődését, ezért kérem, hogy minél jobban sajátítsák el az általuk átadott ismereteket”

– hangsúlyozta az ezredes.

A képzés a robbantással kapcsolatos alapismeretek elméleti felkészítését követően – többek között – gyújtóhálózatok kiépítésével és felrobbantásával folytatódik. A tanfolyam ideje alatt a különböző szerkezeti elemek robbantásával, műszaki zárással és átjárónyitással is foglalkoznak majd a műszaki altisztjelöltek.

(Fotók: honvedelem.hu/Búz Csaba főhadnagy)

További híreink

A bankok lesznek a törlesztési moratórium valódi haszonélvezői?

Irányi Dániel

Az áruház egyszerűen “befalazta” a Freshland salátabár éttermeit, majd rendőrt hívtak a tulajra

Irányi Dániel

Tűzoltó szakszervezettel egyeztetett a Mi Hazánk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben