7.1 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Idegenek figyelték a családot a saját kamerájukon keresztül

Meghekkelték a kamerákat, félelmetes volt ami ezután következett. 8 éves gyereket sikerült terrorizálni a kamerán keresztül, de valószínűleg bárki megijedne attól, ha hirtelen egy idegen hangját hallaná a szobájában, aki hozzá beszél, esetleg még válaszol is. Pedig az elmúlt időszakban 1467 ilyen esetet regisztráltak.

A család vett egy biztonsági kamerát. Felszerelték, és néhány nappal később a 8 éves lányuk furcsa hangokat hallott a szobájából, ezért megnézte mi az. Innentől egyébként tényleg olyan a történet, mint egy horrorban, ugyanis a hekker először zenét játszott rajta, majd a kislánynak azt mondta, hogy ő a gyerek legjobb barátja, maga a mikulás. Aztán azt mondta, hogy most bármit megtehet, ha akarja a tévét is összetörheti.

Egy másik nő arról számolt be, hogy vettek egy ilyen kamerát, hogy távolról szemmel tarthassák a kutyát, aztán egyik este hirtelen beleszólt egy férfi, hogy látja, hogy fekszenek, azonnal kelljenek fel. A videón meg lehet nézni mindkét esetet.

A kamerákat árusító cég azt mondta, hogy kivizsgálják az ügyet, de már előzetesen megerősítették, hogy ez az 1467 eset nem a cég biztonsági hibája, hanem a felhasználók biztonsági beállításai nem megfelelőek. Azt javasolták, hogy mindenki használjon többlépcsős hitelesítést és erősebb jelszót.

(gizmodo.com, index nyomán)

További híreink

Visszamenőleg is igényelhetik az ingyenes internetet a diákok és a pedagógusok

Varga Lilla

A biztonságos internetezés világnapja: Széles körű hazai törvényi szabályozást követel a Mi Hazánk

Irányi Dániel

Oroszország kész lekapcsolódni az internetről

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben