11.1 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Így osztozik Dúró Dóra az ATV riportereinek fájdalmában (videó)

A Mi Hazánk elnökhelyettese az ATV Szigorlat című műsornák vendége volt, ahol aktuális gazdasági kérdések mellett szóba került a Horthy-szobor ügye is. 

Dúró Dórát először Veres Gábor kérdezte a Mi Hazánk elnökének sajtótájékoztatójáról azt emelve ki, hogy a Mi Hazánk szocális intézkedések tekintetében baloldali javaslatcsomagot fogalmazott meg.

Dúró leszögezte, hogy semmilyen másik párttal nem egyeztettek, a mostani javaslatokat szociális indokkal fogalmazták meg reagálva a kialakult válsághelyzetre, ami egy normális ellenzéki pártnak a dolga.

A vagyonadóra és a multinacionális kereskedőláncok megadóztatására 12 év kétharmados kormányzásnak elégnek kellett volna lennie

– tette hozzá az országgyűlés alelnöke.

Dúró Dóra rámutatott, hogy a családok kormánya pontosan azokat az átlag fölött fogyasztó családokat hozza nehéz helyzetbe, akik nagycsaládosok, vagy többgenerációs családban élnek. Ennek tükrében még a jó családpolitikai intézkedések is háttérbe szorulnak. Dúró szerint a dolgozói szegénységet kell felszámolni és rászorultsági alapon támogatni a dolgozó magyarokat.

Veres Gábornak az is szúrta a szemét, hogy a Mi Hazánk elvenné az ÖRO állami támogatását, ígyhát erre is rákérdezett. A Mi Hazánk képviselője szerint a roma önkormányzat pénzeinek elvonása elvi kérdés, amit már réges régen meg kellett volna tenni.

/Hoppá! A tizenegyedik percben Krug Emília egy bátor kiugratás után került ziccerbe és azonnal előhúzta a Holokausztot/

A műsorvezető (korábbi kolléganője) Kálmán Olga paneljeit felmondva egyenlőség jelett tett kérdésében a nácik és Horthy között azt a képzetet keltve, hogy Horthy felelős a deportálásokért és így nyilván a neki szobrot állító Mi Hazánk Mozgalom is.

(A fenti állítást sok történelmi tény cáfolja, ebbe most nem megyünk bele, de ajánljuk Ábrahám Barnabás történész írásait egy másik jobboldali portálon.)

A képviselő egyértelművé tette: a Parlamentben ajvékoló DK-nak azzal kellene szembenéznie, hogy ma az országgyűlésben konkrétan bent ül a KISZ KB titkára, Gyurcsány Ferenc. Horthy Miklós megítélése Magyarországon nem a valóságnak megfelelően történik. Ezt a vitát a 40 év kommunista. majd a 30 év liberális történetírása félrevitte.

Ezen a ponton már szemmel láthatóan feszengős hangulatba kerültek a riporterek, mire feltették a kérdést:

-Képviselőasszony együtt érez az áldozatok hozzátartozóival?

“Horthy Miklós munkásságát lehet kritizálni jobbról és balról is, de a legfontosabb, hogy egy Trianon és Tanácsköztársaság sújtotta helyzetben Magyarországon fellendülést tudott hozni Horthy kormányzósága”

– válaszolta a Mi Hazánk vezető politikusa.

Krug Emíliának ez nem volt elég és mégegyszer szemrehányást tett Dúrónak jelezve, hogy a képviselőtől nem hangzott el az együttérzés szó.

“Nekem nincs ilyen kényszerem, hogy mindenkinek a fájdalmával az együttérzésemet sorozatosan ki kellene fejeznem. Elsősorban a magyarokat képviseljük”

– mondta a radikális nemzeti párt parlamenti képviselője.

További híreink

A költségvetésben rendelkezésre állnak a források a járvány elleni védekezésre

Dunai Tibor

Trump-párti tüntetőkre támadtak Washingtonban

Irányi Dániel

Végre van hiteles munkavállalói érdekképviselet a Parlamentben

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben