9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Ilyen is van- Olaszországban kártérítés jár az oltások utáni mellékhatások elszenvedőinek

Olaszországban az oltatlanokat rendkívül szigorú és drasztikus megkülönböztetésben részesítik. Az oltatlanok lényegében sehova nem mehetnek, ami nem elengedhetetlen a mindennapi létfenntartásukhoz.

Ennek ellenére az olasz állam felelősséget vállal az oltások okozta mellékhatásokért, ami közvetett módon kérdőjelezi meg a vakcinák biztonságosságát – Magyarországon erről hallani sem akarnak.

A napokban hozták nyilvánosságra ,hogy 50 éves kor fölött kötelező lesz az oltás Olaszországban, illetve

védettségi igazolvány kell a postai ügyintézéshez, így például a nyugdíj felvételéhez is.

Egy 50 millió eurós alapot hoznak létre, melyből a koronavírus-oltásoktól súlyos mellékhatásokat szenvedőknek fizetnének kártérítést.

A Salvini vezette Liga sem tudta/akarta megakadályozni az oltatlanok diszkriminalizálását, de a jobboldali kormánypárt valamivel szkeptikusabb az oltásokat illetően, mint Draghi. Sokan a kártérítésről szóló intézkedést egy olyan Salvininek tett gesztusként értékelik, amely alkalmas arra, hogy megelőzzön egy kormányválságot.

További híreink

Nizzai terrortámadás – Kilenc ember ellen emelnek vádat a merénylet ügyében

Kiss Albert

10-ből 8-an elutasítják az oltási igazolványokat

Faragó Dániel

Havazik az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen