28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Ismeretlenek golyózáport zúdítottak egy újság irodáira Mexikóban

Ismeretlenek golyózáport zúdítottak egy újság szerkesztőségének épületére kedden Mexikóban, két nappal azután, hogy merénylet áldozata lett egy újságíró és testőre.

A mexikói ügyészség közlése szerint a támadás a Diario de Iguala című lapot érte, ám egyetlen munkatársa sem sérült meg, mivel az irodákban senki sem dolgozott a koronavírus-járvány miatt. A lap nyilatkozatban közölte, hogy nem közöl cikkeket bűntettekről és erőszakról, olyan témákról, amelyek kiváltják bűnbandák haragját.

A két nappal korábban egy étteremben agyonlőtt újságíró nem ennél a lapnál dolgozott, hanem egy internetes kiadványnál.

“Határozottan elítéljük a Diario de Iguala elleni támadást. A szólásszabadság és a társadalmi béke biztosítása Mexikó kormányának elsőrendű feladata” – írta reagálásként twitterüzenetben Olga Sanchez Cordero, Mexikó belügyminisztere.

(MTI)

További híreink

Húszmilliárd fát ültet Etiópia a következő négy évben

Dunai Tibor

Lemondott a román egészségügyi miniszter

Szabó Norbert

A BLM fanatikusai boldogok amiért lelőttek egy 24 éves édesanyát

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben