31.6 C
Budapest
2022. július 3., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Ismét kéz a kézben hanukázott a két oldal

Se a globalista oldal, se a nemzeti mázzal lekent jobbliberális Fidesz sem mulasztotta el a hanuka megünneplését.  

A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot hanuka ünnepén Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

Ahogy a nappalok rövidebbek, az esték pedig hosszabbak lesznek, egyre jobban vágyunk a fényre, a hagyományos finomságokra és a családi körben töltött, örömteli napokra – írta Orbán Viktor.

Az idei évben – folytatta -, amikor egy világjárvány és a népvándorlás hullámai között érkezik meg az ünnep, még szebben ragyognak hanuka lángjai, melyek a reménységet és a csoda valóságát hirdetik.

Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén – zárta levelét a kormányfő.

Budapest főpolgármestere sem akart kimaradni

Hanuka ünnepének üzenete, hogy mindig van remény, hogy a csoda bármikor megtörténhet. Ma este a zsidó közösségek szerte a világban és Budapesten is meggyújtják ez első gyertyát a hanukai menórán, emlékezve a csodára és nyolc napon át életben tartva a fényt

– írta a jól láthatóan naprakész Karácsony Gergely. Hozzátette:

Budapest közösségének fontos része a főváros zsidó közössége. A Hanuka Budapest ünnepe is. Az, hogy idén a keresztény advent ünnepe is ezen a napon kezdődik, jól jelképezi a vallások, a kultúrák összetartozását egy olyan pillanatban, amikor nagy szükségünk van arra, hogy a barátot, a hasonlót lássuk meg egymásban (…) Chag Hanuka Sameach!

Kiemelt képünk egy korábbi találkozót örökített meg. Azóta már óvatosabbak a kamerák előtt. 

További híreink

Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, mától büntethetnek

Dunai Tibor

A NASA vezetője felmond, ha Biden lesz az elnök

Irányi Dániel

Novák Előd: a momentumos polgármester betiltotta a keresztállítást

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen