21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Videó

Ismét szabotálták a fideszes képviselők a parlamenti Trianon-megemlékezést

A Mi Hazánk képviselője a Trianon-megemlékezések előtti utolsó ülésnap zárásaként arra emlékeztette a tisztelt házat, hogy az első szabad országgyűlés Trianon-megemlékezésén a fideszes képviselők még egyetlen percet sem voltak hajlandóak az ideiglenesen a határainkon túl élő magyarok előtt fejet hajtani. 

Szabad György házelnök felhívására kivonulással válaszoltak akkor, de 10 évvel később sem tartottak semmilyen megemlékezést- mondta.

2010-től aztán a radikális, nemzeti oldal alulról szerveződve megemlékezések százaival elérte, hogy állami szintre emelkedjen országunk megcsonkításának ügye- idézte fel a múltat Novák Előd, aki hozzátette, hogy sajnos a Fidesz narancsszínű ünnepet csinált ebből, pedig a nemzet gyásznapján ennek nem lenne helye.

A Mi Hazánk képviselője szerint inkább a Rongyos Gárdát, illetve a területek visszacsatolásainak évfordulóit lehetne ünnepelni a témában.

Az ülésteremben egyébként Novák felszólalása alatt egyetlen fideszes sem maradt. Novák Előd felhívta arra a figyelmet, hogy Ukrajna feltétel nélküli Uniós csatlakozása ellen csak a Mi Hazánk tiltakozik, a HVIM-el közösen szervezett megemlékezésen.

A Fidesz képviselőinek figyelmébe: Trianon nem ünnep – ezzel a címmel hirdették meg a parlament.hu-n napokkal korábban Novák Előd napirend utáni felszólalását, mely a miniszterek eskütételét követő első felszólalás volt, de az összes kormánypárti képviselő kivonult. A Madarak és fák napja alkalmából már volt hivatalos, napirendben is feltüntetett megemlékezés az Országgyűlésnek ebben a ciklusában is, de Trianonról sem az évforduló előtti utolsó ülésen, sem a jövő hétre előirányzott napirendben nincs említés sem, csak a Mi Hazánk tartotta fontosnak a témát, felhívva a figyelmet arra is: Románia feltétel nélküli uniós csatlakozásának nemzetárulással felérő megszavazásához hasonlóan Ukrajnával szemben egy hasonló diplomáciai fegyverletételre készül Magyarország – írja csatornáján a Mi Hazánk.

További híreink

Tegnapelőtt még nem fogadták el az Európai Bíróság ítéletét, ma már felszámolják a tranzitzónákat

Szabó Norbert

Félezer illegális határátlépő három nap alatt

Gabay Dorka

Mivel olt be az utca? (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen