19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

„Its okay to be White” feliratért csapták ki az egyetemről

„It’s okay to be white” molinó miatt indítottak hajtóvadászatot egy joghallgató ellen Oklahomában. Az esetről a nationalfile.com számolt be.

Szabályos embervadászat indult Oklahoma városában egy egyetemista után, aki „It’s okay to be white” feliratos molinókat helyezett ki a kampuszon. (A mondat jelentését egy egyszerű fordítás nehezen adná vissza, a lényege, hogy az elmúlt évek liberális ámokfutása Amerikában már odáig fajult, hogy lassan bűnös mindenki, aki fehér és heteroszexuális. Erre válaszul indult el az „it’s OK to be white” kampány.)

Az eset még októberben történt, akkor az egyetem dékánja kijelentette:

„Az egyetem feltett szándéka a sokszínűség propagálása, és a rendőrség magas szintű nyomozást folytat.”

A nyomozás tényét a helyi rendőrség is megerősítette, elmondásuk alapján már van elképzelésük a tettes kilétéről. Véleményük szerint a legfontosabb kideríteni az elkövető valódi szándékait, illetve, hogy tervez-e még hasonló akciókat a jövőben. Hozzátették:

“Noha a papírok kiragasztása önmagában nem számít bűncselekménynek, vizsgálni fogják, hogy az elkövető cselekedete kimeríti-e a gyűlöletbűncselekmény fogalmát.”

A nyomozás december 9-én zárult le, a molinókat kiragasztó joghallgató kézre kerítésével, akinek hallgatói státusza azonnali hatállyal megszűnt, továbbá büntetőeljárás indult ellene. A rendőrség szerint azért szükséges minden ilyen esetet kivizsgálni, „hogy biztosra menjünk, az egyén nem jelent fenyegetést a társaira”. (Az nem derült ki, hogy egy „it’s OK to be white” cetli kiragasztása hogyan veszélyeztetne bárkit is.) A helyi rendőrség egyébként az FBI Terrorizmusért felelős részlegét is bevonta a nyomozásba, az ő segítségükkel sikerült kideríteni a tettes személyazonosságát. Az iskola dékánja örvendezve fogadta a hírt. „A kirekesztést és a gyűlöletet itt nem tolerálják” – jelentette ki büszkén.

További híreink

Sérti az “újfranciákat”, ezért átnevezhetik a Bugeaud sugárutat

Irányi Dániel

48 órán keresztül életben tartották a testből kiszedett agyat

Kiss Albert

Putyin és Guterres az erőszakcselekmények leállítását sürgette az izraeli-palesztin konfliktusban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben