22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

Itt a Jobbik karácsonyi ajándéka : hivatalosan is Gyurcsánnyal indulnak

Utolsóként a Jobbik és Jakab Péter bólintása kellett hozzá, hogy a balliberális ellenzéki pártok végleg összeolvadjanak és bejelenthessék azt, amit évek óta sejteni lehetett, nevezetesen, hogy egy listán kívánnak elindulni és közös jelölteket akarnak állítani 2022-ben.

Csak kinyögték : közös lista, közös jelöltek

A balliberális ellenzéki pártok ezt közös közleményben hozták nyilvánosságra advent negyedik vasárnapján.

„Bár számos politikai kérdésben egymástól eltérő elképzeléseket vallunk, a korszakváltás kapujában félretesszük ezeket a különbségeket, és arra koncentrálunk, ami összeköt bennünket. Mindemellett fontos feladatnak tartjuk, hogy a közös lista esetén is biztosítsuk az együttműködő ellenzéki pártok saját identitásának megtartását, mert kizárólag így tudunk hitelesen képviselni minden, változást akaró választópolgárt. Az ellenzéki tábor egészének hiteles képviselete pedig a kormányváltás alapvető feltétele. Ennek megfelelően az önálló parlamenti frakciók megalakulása alapvető érdeke az együttműködő pártoknak”

Örömhír, mely az egész nép öröme lesz

Kiderül továbbá, hogy elfogadtak egy értéknyilatkozatot, miszerint a közös jelöltek megígérik, hogy nem lopnak, nem csalnak és nem hazudnak, sőt még át is világítják egymást tetőtől talpig.

Gyurcsánnyal akarnak korszakot váltani

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt által jegyzett közleményben azt írták: a közös listával a nemzet egységét kívánják kifejezni, amely egység

“egyszerre fogja elhozni a kormány és a korszakváltást”.

Ezen kívül a közleményben még olyan forradalmi dolgok szerepelnek, mint a jólét, a társadalmi béke megteremtése és a közélet megtisztítása.

További híreink

Elkezdték utalni a gyorssegélyt a magyar előadóművészeknek

Kiss Albert

A Magyar Sziget oldala is a cenzúra áldozatául esett

Kemény János

Online országgyűlési és önkormányzati ülésezést és döntéshozatalt szorgalmaz a Mi Hazánk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben