17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Ius Covid: 600 ezer migránst honosítana az olasz baloldal

A területalapú tartózkodási engedély tervezetének bukása után az olasz baloldali kormánykoalíció a járványhelyzetre hivatkozva szeretne teljes amnesztiát adni az illegális migránsoknak, másképp: legális bevándorlókká szeretné átminősíteni őket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A bevándorlásellenes, jobboldali Liga szerint azonban a római kormányt a látszólagos segítség helyett sötétebb érdekek motiválják. Az illegális migránsok legálissá tétele ellen leghangosabban a Liga elnöke, Matteo Salvini volt belügyminiszter tiltakozik.

 

A „ius soli”, avagy a területalapú tartózkodási engedélyre vonatkozó terveik bukása után a populista Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali, bevándorláspárti Demokrata Párt (PD), illetve a Matteo Renzi volt miniszterelnök szintén baloldali, erősen bevándorláspárti Italia Viva (IV) alkotta római kormánykoalíció újabb tervvel állt elő, hogy legálissá tegye az Olaszországba érkezett illegális migránsok státusát.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi alapján, az ötlet eredetileg Teresa Bellanova agrárminisztertől származhat. Teresa Bellanova 2019-ben lépett ki a PD-ből azért, hogy Matteo Renzi újonnan alakult pártja, az Italia Viva politikusa legyen.

A Bellanova-féle, úgynevezett „ius Covid” engedély a járványhelyzetre hivatkozva adna feltétel nélküli letelepedési és munkalehetőséget az olaszországi migránsoknak. Az indítvány értelmében teljes amnesztiát kapnának, és lehetőséget, hogy immáron ne csak feketén dolgozhassanak az olasz munkaerőpiacon.

További híreink

12 éves brit kisfiút vertek véresre és raboltak ki Birminghamben

Irányi Dániel

Felgyújtotta magát egy férfi a varsói parlament közelében

Szabó Norbert

Trump ismét keresetet nyújtott be a legfelsőbb bírósághoz az eredmény megfordítására

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen