36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Izraelből Magyarországra és visszafelé is menekülnek a koronavírus miatt

Mentőjáratot szervez az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) a koronavírus-járvány miatt Izraelben rekedt magyaroknak és a Magyarországon rekedt izraelieknek.

A charterjárat jövő csütörtökön Budapestről indul, jelentkezni egy adatlap kitöltésével lehet.

A nagyszámú érdeklődés miatt a járat visszafelé Izraelben rekedt magyarokat szállít, ők a tel-avivi magyar nagykövetségen adhatják le jelentkezésüket. A járat pontos indulási és érkezési információjáról később adnak tájékoztatást.

Az EMIH közleménye szerint a koronavírus-járvány visszaszorításáért tett intézkedések miatt leállt a légiközlekedés Magyarország és Izrael között, így sok izraeli állampolgár hazajutása lehetetlenné vált.

Az hitközség az után kezdte el szervezni a mentőjáratot, miután több izraeli állampolgár arra kérte a közösséget, hogy segítsenek nekik hazajutni.

Forrás: MTI

További híreink

Leadta diplomata-útlevelét Szájer József

Gabay Dorka

Összeomlott a német gazdaság?

Kiss Albert

Biden a BLM kottájából játszik

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben