16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Járvány ide vagy oda, a Budapest Pride meg lesz tartva

A Balaton Sound szervezői nem ennyire bizakodók, de a “Pride” már bejelentette, hogy a korlátozások miatt a szokásosnál később, de július 24-én megtartják az idei a Budapest Pride felvonulást – írja az Index.

Az állítólagosan “nemzeti”, sőt, “anti-LGBT” kormányzat alatt a homoszexuálisok egy napos “büszkeség felvonulása” egy egyhónapos rendezvénysorozattá nőtte ki magát, mely idén június 25-én indul és július 25-én ér véget. A felvonulást már megszokott módon az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party zárja a Budapest Parkban.

Az LGBTQ fesztivál szervezői biztosítottak mindenkit, idén is a vírusvédelmi szabályoknak megfelelően tartják meg a rendezvényeket. A Budapest Pride közleményében kitér az esetleges időpontváltozásra, amit elsősorban a vészhelyzet meghosszabbítása és a továbbra is növekvő esetszámok indokolhatnak. Ugyanakkor a szervezők a helyszínek várható újranyitásával is számolnak.

Noha tavaly a koronavírus pár hónap alatt elérte, amit a kormány 10 év alatt sem tudott, így a tervezett egy hónapról 10 naposra rövidült a homoszexuálisok (és egyebek) magamutogatása, idén ismét egy teljes hónappal terveznek, mert “a tavalyi év sikerei és tapasztalatai alapján” nem látják indokoltnak a rövidítést.

A Budapest Pride szerint a fesztivál több mint száz programjával – amit közel ötven civil szervezet, informális csoport és magánszemély szervez közösen – az ország legnagyobb civil fesztiváljává nőtte ki magát.

Mire nem képes 11 éves “üldöztetés és elnyomás”…

Úgy gondoljuk, az LGBTQ jogegyenlőséget nem egy kampány vagy egy szervezet fogja elérni, hanem rengeteg elhivatott csoport éveken át tartó kreatív és kitartó munkával. Az igazi erőnk a közösségekben rejlik, ezért is lett 2017-ben a Pride egy közösségi fesztivál, ahová bárki jelentkezhet programjával

– tette hozzá Majercsik Jojó, a Budapest Pride sajtószóvivője.

Homobuli mehet, a fesztiválok viszont nehéz helyzetben

A Balaton Sound fesztivál szervezői a biztonság kedvéért lefoglalták a zamárdi helyszínt a fesztivál idejére, ennek ellenére a főszervező, Kádár Tamás meglehetősen pesszimista. Ő a kormány bejelentéseiből arra következtet, idén nyáron még oltási igazolvánnyal sem lehet majd fesztivált rendezni, nem hogy normálisan.

Fotó: Index.hu

További híreink

“Jobb, ha el vannak különítve az oltottak és a nem oltottak”

Irányi Dániel

Afrikai polgárháború Párizsban folytatódik (+videók)

Kiss Albert

Kiszivárgott az orosz oligarchához az értékbecslés, így könnyen győzött a DK fővárosában

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen