5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Jön a négynapos munkahét a Librinél

Öt hónapos tesztidőszakkal áll át rövidített munkahétre a legnagyobb magyar könyves cég. A Libri-Bookline-nál október 1-jétől vezetik be a 34 órás munkahetet, a felszabadult egy napban pedig a munka és magánélet kiegyensúlyozására, valamint a szellemi feltöltődésre adnak lehetőséget a munkatársaknak – adta hírül az Index.

A Libri-Bookline október 1-től lehetővé teszi irodai dolgozóinak, hogy a heti öt helyett napban végezzék munkájukat. A könyves cég ezzel a nyugati jó gyakorlatokat, a négynapos munkahetet már kipróbált országok és vállalatok példáját követi

– írja közleményében a Libri-Bookline.

A cég azt reméli, a négynapos munkahét bevezetésével a dolgozóik boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, és hatékonyabban lesznek. Indoklásukban azt írták:

a Libri kollégái pihenését és a szellemi feltöltődését szem előtt tartva döntött a rövidített munkavégzés mellett.

“Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a Libri-Bookline munkatársai minden körülmények között teljesítik a feladataikat és a vállalat képes hatékonyan működni, sőt eredményes lenni. A világjárvány okozta kényszerhelyzet miatt leegyszerűsítettünk számos belső folyamatot, átgondoltunk különböző működési mechanizmusokat, és úgy gondoltuk, eljött az ideje annak, hogy a munkatársainknak több időt biztosítsunk a pihenésre és a feltöltődésre úgy, hogy az ne menjen az eredményesség rovására” – magyarázta Kovács Péter a Libri-Bookline vezérigazgatója.

Szeleczky Noémi, a Libri-Bookline HR-igazgatója arról beszélt, nem csak kutatások, de saját tapasztalataik is azt igazolják, hogy a kipihent és kiegyensúlyozott munkavállaló a jó munkavállaló.

“A másik fontos tapasztalásunk, hogy a szellemi kikapcsolódás, különösen az olvasás, nem csak lecsendesíti az elmét, de feltöltődés lehetőségét is biztosítja. Ezt a két tényezőt figyelembe véve döntöttünk a heti 34 órás munkahét bevezetése mellett” – tette hozzá Szeleczky Noémi.

Az októbertől induló öthónapos tesztidőszak alatt a dolgozók fizetését nem csökkentik, munkaidejüket viszont a korábbi 8 óráról 8 és fél órára emelik, cserébe azonban heti három szabadnapot biztosítanak számukra. Ha a kísérlet eredményesnek bizonyul, valószínűleg tartósan is alkalmazni fogják.

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben