13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Sport

Jövőre az Aston Martin gyári Forma-1-es csapata lesz a Racing Point

A 2021-es idényben az Aston Martin gyári csapataként indul a Forma-1-es világbajnoki sorozatban a Racing Point istálló, melynek tulajdonosa, a kanadai Lawrence Stroll, a brit luxusautógyár ügyvezető elnöke lett.

A 60 éves üzletember által vezetett konzorcium 260 millió fontos (114,8 milliárd forint) tőkeinjekciót ajánlott a pénzügyi gondokkal küzdő vállalatnak, amelynek részvényesei ezt hétfőn elfogadták. Stroll azt követően fektetett újra az Aston Martinba, hogy az év elején 182 millió fontért 16,7 százalékos üzletrészt szerzett a cégben.

Az Aston Martin 1960 után tér vissza gyári csapatként a Forma-1-be, az istálló központja pedig Silverstone-ban marad.

    “Azt gondolom, hogy egyértelműen a Forma-1-ben van a helye egy olyan márkának, amely az Aston Martinéhoz hasonló történelemmel és elismertséggel rendelkezik” – jelentette ki Stroll, akinek 21 éves fia, Lance 2017 óta versenyez az F1-ben.

A Racing Pointnál most az ifjú Stroll és a 30 esztendős mexikói Sergio Pérez a két versenyző.

Az Aston Martin jelenleg a Red Bull F1-es istálló főszponzora, ez az együttműködés az idei esztendő végén lezárul.

(MTI/Reuters)

 

További híreink

Füttykoncert fogadta a térdeplőket a Puskás Arénában (videó)

Irányi Dániel

Diego Maradona nevét vette fel a nápolyi stadion

Varga Lilla

Budapesten tartják az RB Leipzig-FC Liverpool nyolcaddöntőt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben