16.7 C
Budapest
2021. szeptember 19., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Kaliforniában eddig legalább 200 elítélt vallotta magát “identitászavarosnak”, hogy a női börtönbe kerülhessen

Egyes nőjogi csoportok aggódnak, hogy a transzfereket “hamis színleléssel” hajtják végre – írja a Mandiner.

Erre azért volt lehetőségük, mert az S.B. A 132-es rendelet előírja: a kaliforniai javítóintézetekben a foglyokat egy

“férfiak vagy nők számára kijelölt javítóintézetben helyezzék el az egyén preferenciája alapján”.

A 261 fogvatartott közül 255 férfi kérte a férfitől a női javítóintézetbe történő átszállítást. Nőjogi csoportok aggódnak amiatt, hogy az ilyen transzfereket “hamis színleléssel” hajtják végre – áll a Los Angeles Times egyik beszámolójában.

A kaliforniai büntetés-végrehajtási ügynökség mindeddig 21 kérelmet hagyott jóvá, és négy embert már át is helyeztek egy női intézménybe.

A hatóságok azt állítják, minden kérést “alaposan megvizsgálnak”, így nem kerülhet át bárki a női börtönbe. A liberálisok egyébként a jogszabályt arra hivatkozva alkották meg, hogy “csökkentsék a transzneműek (sic!) elleni potenciális szexuális bántalmazások számát a börtönökben, akiknél ennek esélye tizenháromszor magasabb más fegyenceknél”.

Érdekesség egyébként, hogy eddig hat “transznemű férfi”, azaz biológiailag női fegyenc is kérelmezte áthelyezését férfi börtönökbe. Lelkük rajta.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Los Angeles Times

További híreink

Most az északkeleti megyékben várható az özönvíz

Kiss Albert

Játsszunk soha véget nem érőset

Faragó Dániel

Egy másik veszélyhelyzetről!

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen