17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Karácsony Gergely a kötelező maszkviselésért esedezik Pintér Sándornak

„A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezi a kormánynál, hogy állítsák vissza a 2021. július 3. előtt hatályos szabályokat a maszkviseléssel kapcsolatban, vagy ha nem érzi országosan szükségesnek, akkor a kormány adjon felhatalmazást a helyi önkormányzatok képviselőtestületeinek, Budapest főváros területén a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy a maszkviselési kötelezettséget helyi önkormányzati rendeletben írhassák elő”

 

-írja közleményében a Fővárosi Önkormányzat, amely ha tehetné már most újra bevezetné a kötelező maszkviselést.

A közleményben a szigorítás szükségességét azzal próbálták alátámasztani, hogy a koronavíurs negyedik hulláma a járványügyi adatok alapján felfutóban van, ugyanakkor az önkormányzatoknak nincs lehetőségük saját hatáskörben szigorítani a járványügyi intézkedéseken.

Karácsony mellett az MTA is szigorításért fordult a kormányhoz, ők a zárt térben, rendezvényeken és tömegközlekedési eszközökön az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszk viselését tartják elengedhetetlennek.

(k.info nyomán)

További híreink

Meghalt két beteg, 4039-re nőtt a fertőzöttek száma

Szabó Norbert

A szolgáltató megvonta egy republikánus jelölt internet-hozzáférését

Irányi Dániel

A világ 30 legszennyezettebb városa közül 21 Indiában található

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen