19.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Karácsony szakértője: a keresztelést be kell tiltani, a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem hősök

Békés Gáspár szerint jogi szempontból illegitim, ha valaki gyerekként lesz tagja az egyháznak, a Don-kanyarban elesett magyar katonák pedig egyáltalán nem tekinthetők hősnek – vette észre a vasarnap.hu.

Békés Gáspár Karácsony Gergely környezetügyi szakértője, aki a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályán dolgozik.

A magát “ateista aktivistaként” is aposztrofáló szakember rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában (ami természetesen semmiféle tiltást nem von maga után, elvégre nem egy “védett vallást” gyaláz – a szerk.), két évvel ezelőtt megjelent írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök. Mint írta:

“…emberélet kioltása nem lehet hőstett. Lehet szükséges rossz; lehet tragédia, rendszerhiba, társadalmi vagy globális folyamatok eredménye és akár véletlen is, de hősies semmiképp. A hősiesség olyan eszményi fogalom, melybe ez nem tartozhat bele, hiszen ellentétes az alapjaival.”

Karácsony szakértője nem csak történelem professzornak hibátlan, de teológia szakértőnek is kiváló. Korábban például amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek keresztelését.

Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?

– írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom nevű blogján még 2018-ban.

Cikkében kifejtette,

a keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan.

Békés Gáspár a Klubrádió Reggeli gyors című adásában 2018. június 5-én így fogalmazott:

“Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve.”

Sőt, még ennél is tovább ment, amikor azt mondta:

“Szimbolikusan mindenképpen megsértése a keresztelés a gyerekek jogainak.”

Az adást visszahallgatva sokat elmond, hogy még a magát liberálisnak valló műsorvezető is teljesen abszurdnak tartotta Békés felvetését, és a kommunizmus vallásellenes túlkapásai jutottak róla eszébe.

Tűkön ülve várjuk Karácsony Gergely elhatárolódását.

Fotó: Youtube

További híreink

Ítélethirdetés előtt a tápiósági pedofil

Gabay Dorka

A gyerek 15 éves, nem ír, nem olvas, öt osztálya van, de lesz jogosítványa– riportsorozat Tiszabőről, a magyar oktatás helyzetéről 2. rész

Gabay Dorka

Lovrencsics: most nem a tévében fogjuk nézni a Bajnokok Ligáját – még a pezsgő is előkerült a Fradi sajtótájékoztatóján

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen