24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Karácsonynak a Szent István szoborral is problémája van

Wass Albert lenácizása és Demszky díszpolgári cím után…

Az index információi szerint a fővárosi közgyűlés november 5-i alakuló ülésén felfüggesztheti a korábban a XIII. kerületi Szent István parkban felállítani tervezett Szent István-szobor munkáit Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára.

Eszerint a szükséges egyeztetések lefolytatása után olyan javaslat kerül a közgyűlés elé, ami lehetőség szerint teljes körű egyetértés mellett határozza meg a felállítás helyét. (A korábbi döntés szerint novemberben állíthatják fel a Szent István parkban az államalapító király szobrát, ahonnan korábban eltávolították Lukács György filozófus, kommunista politikusa, a Tanácsköztársaság népbiztosának, illetve a Rákosi-korszak egyik fő ideológus szobrát.)

Karácsony Gergely főpolgármester választási programjában azt írta, hogy nem lesz addig stadionépítés, amíg nem lesz minden kerületben CT a kórházakban. Újságíróknak szerdán viszont már azt mondta, hogy feltételekkel, de tudná támogatni a Nemzeti Atlétikai Központ felépítését.

További híreink

“Álprobléma”: csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Szabó Norbert

Szakszervezeti vezető: Óriási problémák vannak az aranyáron legyártott “magyar” tűzoltóautókkal

Szabó Norbert

Karácsony pénzt és kormányhatározatot kér, csak így támogatják az atlétikai vébét

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben