11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Két oltással, védettségi igazolvánnyal sem mentesült a karantén alól

Egy közép-európai országba utazott pár napra, kétszer beoltva Pfizerrel, védettségi igazolvánnyal, mikor visszatért, mégis csak két negatív vírusteszttel kerülhette volna el a karanténkötelezettséget – számolt be történetéről a Szeretlek Magyarország egyik olvasója.

A lap olvasójának állítása szerint kifelé menet még nem volt probléma, ám hazaérkezéskor a hatóságok azt mondták, a védettségi igazolvány nem számít, ha nincs mellette két negatív vírusteszt is. Szigorúan önköltségen, természetesen, vagy jöhet a karantén. (Jelen sorok írója hallomásból egyébként úgy tudja, Dubaiban sem ér semmit az oltási igazolvány, a hatóságok ott is tesztet követelnek – a szerk.)

A lap az eset kapcsán kérdést intézett a Koronavírus Sajtóközpont felé, hogy valóban ez-e a gyakorlat, és ha igen, mi az oka annak, hogy nem elég a védettségi igazolvány felmutatása a beutazáskor, illetve várható-e változás a közeljövőben ebben a tekintetben. Cikkünk megírásáig azonban nem érkezett válasz.

Képünk illusztráció, fotó: Reuters

 

További híreink

Már a kormánynak is kínos a Kaleta-ügy, szigorítanák a pedofilok büntetésén

Irányi Dániel

Újabb két államtitkárt és egy államtitkár-helyettest javasolt az RMDSZ

Varga Lilla

Nagy-Britannia: alig nyitottak újra a boltok, már késeltek Burnley-ben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben