17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Kiderült, mi történt a magyar katonákkal Irakban

A honvédelmi miniszter sajtótájékoztatón mesélt arról, mi van most az Irakban állomásozó magyar katonákkal.

Csütörtök reggel Benkő Tibor honvédelmi miniszter rendhagyó sajtótájékoztatót tartott az Irakban lévő magyar katonák helyzetével kapcsolatban. Elmondta, fontosnak tartják tájékoztatni a közvéleményt. Farkas Sándor alezredes élőben jelentkezett be Irakból, elmondása szerint minden Irakban lévő magyar katona jól van, a jókedv és a morál változatlan, jól érzik magukat.

Pár nappal ezelőtt egy 72 órás figyelmeztetést kaptak arról, hogy drón- vagy rakétatámadás várható, ennek köszönhetően tudtak időben a búvóhelyre menni, ahova a magyarok értek oda a leghamarabb és ők számoltak be arról az amerikaiaknak, hogy minden rendben.

Két rakéta csapódott be oda, ahol a magyar katonák állomásoznak, de az egyik fel sem robbant. A katonáknak az alap óvintézkedésnek megfelelően repeszvédő sisakot és mellényt kellett viselniük. Elmondták, hogy az Irakban folyó kiképzést természetesen felfüggesztették, illetve hangsúlyozták, hogy a magyar katonák az iraki kormány kérésére vannak ott, továbbá egy NATO-misszió miatt, de arra nem tértek ki, mit is takar ez pontosan. A miniszter elmondta, a legrosszabb esetre is fel vannak készülve a magyar katonák, kielégítő a felszerelésük és a felkészültségük is. Ugyan vannak országok, amelyek a kivonulás vagy az áthelyezés mellett döntöttek – például Spanyolország –, ám a magyar katonák csak akkor utaznak haza, ha az iraki kormány úgy dönt, menniük kell.

Forrás: blikk   fotó: mti

További híreink

Ismét pályázott és nyert Felcsút

Irányi Dániel

Elfogták a mentőautót kifosztó férfit

Dunai Tibor

Algériai izraelitától várja a nemzeti megújulást a francia jobboldal

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen