3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekSport

Kínos baki: az UEFA rosszul írta a magyar főváros nevét

Kötőjellel írták Budapest nevét az Európa Liga rájátszásának aktuális sorsolási ceremóniáján. Az UEFA versenysorozatának 2023 tavaszán esedékes döntőjét a Puskás Arénában tartják, ennek apropóján az Európa Liga korábbi kiírásában parádés teljesítményt nyújtó Gera Zoltán a 2023-as döntő nagykövete. 

Hogy ez a szerep pontosan mit jelent azt nem lehet tudni (leginkább reprezentációt). Gerának a helyesírási hiba nem tűnt fel, de a neki szegezett kérdésekre udvariasan válaszolt. Megfogalmazása szerint Budapest már alig várja, hogy elérkezzen az a nap. 

Budapestet mai formájában a 19.század végén alapították Pest, Buda és Óbuda összevonásával, de a település története egészen a keltákig nyúlik vissza az első századra. 

Gerának nem csupán a versenysorozat 13 évvel ezelőtti szériájában sikerült maradandót alkotnia, hanem a mostani sorsoláson is, hiszen a volt válogatott labdarúgó legelőször a Barcelona – Manchester United párosítást húzta ki a kalapból.

A kupában egyébként a csoportját nagy meglepetésre megnyerő Ferencváros továbbra is érintett. Gera Zoltán korábbi klubja még nem kapott ellenfelet, a 9. kerületi csapatnak csak a következő körben, a nyolcaddöntőben kell csatlakoznia a további küzdelmekhez.

 

 

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Dunakanyari főzde fürtös meggy párlata hozta el az év legjobb pálinkájának járó díjat

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben