10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Kinyitott egy szabolcsi söröző: megbírságolták és fél évre bezáratták

Megtörtént az első vendéglátóhely ideiglenes bezáratása – jelentette Kiss Róbert rendőr alezredes. Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sörözőt zártak be fél évre, amiért a kocsmában az alkalmazottakon kívül nyolc vendég tartózkodott, akik nem viseltek maszkot, és mindannyian fogyasztottak különböző italokat – írta meg az Index.

A bezáráson felül közigazgatási bírságot is kiszabtak a “reakciós” vendéglátósra.

Kiss Róbert elárulta, a rend mindig éber őrei csak szerdán 210 emberrel szemben intézkedtek “maszkviselési kötelezettség megszegése” miatt, 347-en pedig a kijárási tilalmat szegték meg. Az egyenruhások 8388 alkalommal ellenőrizték, a lakosok betartják-e a karanténelőírásokat. Csütörtökön pontosan 19 633 ember járványügyi megfigyelése volt hatályban.

(Így legalább érthető, miért nem jutott már rendőr a határra feltartóztatni az illegális migránsok hadát – a szerk.)

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályának a vezetője megemlítette, hogy február 4. a rák világnapja. Kifejtette, hogy Magyarországon évente 33 ezren halnak meg, a nők esetében a mellrák, a férfiaknál a tüdőrák a vezető halálok.

Galgóczi Ágnes biztosított mindenkit: a járvány idején is zajlanak a szűrések, aki behívást kap, éljen a lehetőséggel, hiszen így felismerhetők a korai folyamatok. Hozzátette, csak azok menjenek szűrővizsgálatra, akik egészségesnek érzik magukat.

Fotó: M1

További híreink

Magyarországgal riogat a svéd miniszterelnök

Irányi Dániel

Blokkolta a legfelsőbb bíróság a közösségi oldalak cenzúráját tiltó törvényt

Irányi Dániel

Újraindította termelését a Hankook rácalmási gumigyára

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben