2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírekHumor

Kippkopp, ki kopog? – Fekete-Győr Szegeden találta meg pártját

Pontosabban annak volt elnökét Donáth Annát, aki egyesek szerint az anyai elfoglaltságai mellett jó érzékkel neszelte meg, hogy formálisan mikor kell eltűnnie a politika első vonalából, hogy aztán később potenciális miniszterelnök-jelöltként térhessen vissza. 

Ceglédi Zoltántól Schiffer Andrásig hallani olyan hangokat, amik ezt a fenti vélekedést támasztják alá, de ha nem ezekre alapozunk, hanem csak arra, hogy mit látunk a Momentumnál mostanság akkor szintén erre a megállapításra jutunk.

Nemrég zajlott az oktatási vita, ahol a Momentum frakciójában ülő képviselőknek összesen sem sikerült szakmai álláspontot ismertetni, pedig a tanártüntetéseken való szelfizésben élen jártak.

A vitanapon 6-an szólaltak fel a pártból, hat felé osztva, tördelve azt a felszólalási időkeretet, ami optimális esetben arra lenne, hogy egybefüggően kifejtsék az alternatívájukat. A Momentum ezt a feladatot diákosan oldotta meg, hozzászólásaikban felolvasták (már akinek sikerült) a PDSZ és a PSZ állásfoglalásait pontosan úgy, amikor a tízperces óraközi szünetben lemásolni szokás a matekot.

Ki az elnök?

Gelencsér Ferenc a Momentum elnöke, aki megválasztása óta semmilyen programot, vagy politikát nem tudott felmutatni. Tevékenységét három dolog jellemzi jól.

1. Az ő arca nincs kiplakátolva, mert ha ki lenne, akkor senki nem ismerné fel és a mellé írt szöveget nem olvasnák el a járókelők.

2. A rezsiárak emelkedése, a horrorinfláció, a társadalmi és gazdasági válság idején pártelnökként az volt a legfőbb cselekedete, hogy a bombás-szankciós plakátok miatt feljelentette Orbán Viktort a Reklámfelügyelet Etikai Bizottságánál. Ha találnak etikai vétséget, akkor kiadtak volna egy írásbeli megfeddést és akkor Gelencsér ezt a papírt lobogtathatta volna az ülésteremben. A mesterterv nem sikerült. Kell-e mondanunk? Nem találtak problémát.

3. A Gelencsér névre keresve még mindig a szépségkirálynőt találja meg a Google keresőmotorja, amivel egyértelműen jobban járunk, de csaknem fél évnyi pártelnökség és frakcióvezetés után ez sokatmondó.

Ki van itt kivel?

Donáth Anna Szegeden elhelyezett köztéri plakátja arról árulkodik, hogy az EP képviselő Momentumon belüli, de legfőképpen kívüli hátországot igyekszik magának építeni. Kiszámíthatóan, hétköznapi esetben 3 oka lehetne egy Donáth Anna plakátnak Szegeden.

1. Innen került be az országgyűlésbe, vagy itt indult tavasszal.

2. Itt tervez indulni például polgármesterjelöltként.

3. Ő a párt elnöke és ezért mutogatja magát egy nagyvárosban.

A fentiek közül Donáthra egyik sem igaz, de a szegedi megjelenés jelzésértékű, hiszen a momentumosok elmondása szerint itt a legerősebb a pártszervezet az országban, így Donáth plakátja egy üzenetként értelmezhető az ottani csapat felé.

Fekete-Győr szagot fogott?

Fekete-Győr András plakátszelfije ugyancsak üzenetértékű arra nézve, hogy bukott pártelnökként milyen alternatívát lát saját maga előtt a következő években. A politikus legutóbb geopolitikai elemzőként nyilvánult meg. Ekkor megállapította, hogy a magyaroknak minden ukrán katonai győzelem jó. 

“Nicsak, mit találtam a szegedi országjárásomon?! Egy momentumos kiállítást Donáth Annaval. Célunk, hogy a kormányzati propaganda által megtévesztett emberek valakitől, valamikor és valahol az igazsággal is találkozzanak! 💜” – írja oldalán parádés felfedezése mellé. 

Fekete felügyelő lekapcsolta saját párttársát a szegedi éjszakában:

(Fotó:Facebook)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben