14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Kiszolgáltak egy 60 évest az idősek vásárlási sávjában, ezért a rendőrség bezáratta a pékséget

Két hónapra záratta be pénteken a rendőrség a nagyatádi pékséget, amiért kiszolgáltak egy 65 év alatti vásárlót – számolt be a róla az RTL Híradó.

Noha a pékség ajtaján szerepel a figyelmeztetés, ami az idősek vásárlási sávjára vonatkozik, az önmagában nem képez fizikai visszatartóerőt senki előtt, aki szeretne vásárolni. Így történt azzal a férfival is aki a kizárólag 65 év felettieknek fenntartott idősávban tért be zsemlét venni.

Az eladó nem kérte el a férfi személyi igazolványát, hanem egyszerűen kiszolgálta. Mint kiderült, vesztére. A vásárló ugyanis még “csak” a 60. életévét töltötte be. A mindig szemfüles járőrök ezúttal is résen voltak, az Európa Pékséget pedig azonnali hatállyal bezáratták. A híradónak nyilatkozó nagyatádiak sajnálják, hogy 60 napig más üzletet kell felkeresniük, ám ez a rendeletalkotókat aligha hatja meg.

Az országos kereskedelmi szövetség szerint a kereskedőknek kötelező ellenőrizniük a vásárlók életkorát, mielőtt kiszolgálnák őket.

Azt azonban ők is elismerik, az eladók lehetőségei korlátozottak, főleg egy pékség esetében.

Képünk illusztráció, forrás: Getty Images

 

 

További híreink

ORFK: Lakhelyen történő járványügyi megfigyelés idejére vonatkozó szabályok

Joó György

Szőcs Zoltánt feltételesen szabadon engedték

Kiss Albert

A halálbüntetés visszaállítását sürgeti a Mi Hazánk

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben