7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
Egyéb kategóriaHírekTudomány

Kíváncsi az év traktorjaira? Mutatjuk!

Ebben az évben a bolognai EIMA 2022 kiállítás programjainak az egyik, ha nem a legfontosabb eseménye volt a Tractor of the Year díjátadása. A 2023-as év győztesei a következők:

/A traktoroknál azért szokták egy évvel előre kiosztani a díjakat, mert az aktuális esztendő gyártmányai a következő év nyarán kerülnek éles bevetésre, de ekkorra már az újabb szériák tesztelése zajlik./

1. A legsokoldalúbb (Best Utility) traktor díját idén a MCCORMICK X6.414 P6-Drive hozta el.

Az új McCormick X6.414 P6-Drive egyik fő erénye a saját gyártású, robotizált PowerShift P6-Drive váltó, amely 6 PowerShift fokozatot kínál 4 fokozatban és 40 + 40 fokozatot, ha kúszóművet szerelnek rá. A McCormick High Visibility fülkéjének megkülönböztető jellemzője a mechanikus felfüggesztés, amely a független felfüggesztésű első tengellyel kombinálva tovább javítja a vezetési kényelmet. A fülke kiváló minőségű, autóipari eredetű anyagokból készült.

Ugyanez, a formatervezésre és funkcionalitásra fordított figyelem az ergonomikus kialakítású, 12 hüvelykes érintőképernyős monitorral és multifunkciós joystickkal ellátott vezérlőegységeken is megmutatkozik.

A McCormick átültette a profi szántóföldi technológiát a sokoldalúan használható traktorok szegmensébe, felismerve a gazdák precíziós technológiák iránti igényét.

2. A legjobb specifikus (Best of Specialized) traktor a NEW HOLLAND T4.120 F modell lett.

A New Holland T4.120 F modell esetében a Stage V emissziós szint teljesítéséhez szükséges összes egység a motorháztető alatt található és nem befolyásolja a traktor méretét vagy a fülkéből történő kilátást.

A tervezési koncepció közvetlenül a New Holland magasabb kategóriáiból származik, a legérdekesebb jellemzők között találjuk; a szabványos síkpadlós fülkét, a felfüggesztéssel rendelkező első tengelyt; a szegmens legalacsonyabb zajszintjét a fülkében; VIS képernyőt a New Holland magasabb kategóriáiból; frissített hidraulika specifikációt, amely Power Beyond csatlakozást és HER-t kínál. A fedélzeti elektronika készen áll a Telematika és más fejlett funkciók és az automatikus vezetés csatlakozására.

3. A legfenntarthatóbb (Sustainable Toty) díjat a JCB Fastrac 4220 iCon traktornak ítélte a zsűri.

A JCB Fastrac iCon a nagy méretei ellenére nagyon mozgékony, köszönhetően a számos kormányzási lehetőségnek, beleértve a “rák” üzemmódot, amely a traktort nehéz terepen is mozgékonnyá teszi. A GPS rendszerek és az integrált csatlakozási szolgáltatások, mint például a flottakezelés és a prediktív karbantartás új szintet képviselnek, mindez együtt jár azzal, hogy a JCB coaching szolgáltatást nyújt, amely lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy a traktort a saját igényeihez igazítsa.

A teljes “hardver + szoftver” csomag mélyreható optimalizálása hatékonyabbá, biztonságosabbá, kényelmesebbé, teljesen rendszerbe kapcsolttá és megbízhatóbbá teszi a gépet és pozitívan hat a TCO és a fogyasztási költségekre is.

Végül, de nem utolsó sorban, a maximális sebesség (ahol megengedett), közúton akár 60 km/óra is lehet, ez pedig kevesebb vonulási időt és több szántóföldi munkaidőt jelent.

4. Az abszolút nyertes, a Tractor of the Year 2023 cím viselője pedig a FENDT 728 Vario lett!

Főbb jellemzői közé tartozik a vadonatúj 6 hengeres, 7,5 literes AGCO-Power motor, amely maximális teljesítménye 283 LE. A motor minden körülmények között képes az akár 20 LE extra teljesítményre. Kiemelendő az új sebességváltó, az új hidraulikus- és hűtőrendszer és a biztonságos légszűrés a fülkéhez (4. kat.). Fontos újdonság, hogy külön hidromotorok hajtják az első és hátsó tengelyeket, állandó, automatikusan szabályozott összkerékhajtást lehetővé téve a legjobb vonóerő érdekében. Kanyarodáskor, a fordulási sugár akár 10%-kal is csökkenthető.

Az új tulajdonságok között találjuk továbbá a Fendt iD alacsony sebességű koncepciót, az intelligens VarioDrive, integrált abroncsnyomás-szabályozó rendszert, a kiváló manőverezőképességet, nagyon kedvező teljesítmény/tömeg arányt, az új generációs rakodószerelékeket, az új prémium vezetőülést és a Fendt “on & offboard “digitális FendtONE univerzumot.

2023 minden gyártónak új esélyt kínál, ahogyan a Jobbik bukott elnökének Jakab Péternek is, aki jelenleg “népi mozgalmával” és a 9. balliberális párt felépítésével van elfoglalva.

De mi köze Jakab Péternek a traktorhoz?

Júniusi írásunkból kiderül:

Tej, tök, traktor – posztparizeus stresszben lehet Jakab Péter

(agroinform nyomán)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Még a japán drukkerek is gúnyt űztek a meccs előtt bohóckodó német válogatottból

Irányi Dániel

Mi Hazánk: az infláció miatt szükséges az otthonteremtési támogatások megújítása

Irányi Dániel

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben