14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekSport

Kollektív bűnösség- a szerződések meghosszabbítását és az átigazolásokat is megtiltották a címvédőnek

Az Egyesült Királyság több másik orosz oligarcha mellett a Premier League-ben szereplő, BL-címvédő Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot is súlyos szankciókkal sújtotta, így a korábban bejelentett klubeladási folyamatot felfüggesztették, emellett számos további büntetéssel sújtották az érintetteket, akik között sportolók, szertárosok, orvosok is vannak. 

A brit kormány friss rendelete kimondja, hogy a londoni futballklub egy speciális licenc alapján továbbra is működtethető, a korábban bejelentett eladási folyamatot azonban egyelőre felfüggesztették, emellett további büntetéseket szabtak ki Abramovicsra, így a klubra:

• A Chelsea-nek azonnali hatállyal be kell szüntetnie a bevételi forrást jelentő termékek árusítását, mint például a mezek eladását.
• A Chelsea a jelenlegi helyzetben nem szerződtethet új játékost, s nem is hosszabbíthatja meg a lejáró szerződésű játékosok kontraktusát.
• A Chelsea hazai mérkőzéseit kizárólag bérlettel rendelkező szurkolók látogathatják, további jegyek eladása nem engedélyezett.

Abramovics egyébként már jelezte, hogy az eladásból befolyó bevételt a háború károsultjainak adná.

A klub hivatalos honlapján megjelent közleményben reagált a kialakult helyzetre, s ebben arról írnak, hogy a klub férfi és női csapata bajnoki mérkőzéseit a Norwich, illetve a West Ham ellen biztosan lejátssza, valamint megbeszéléseket kezdeményeznek a brit kormánnyal, a speciális licenc hatályáról. Ezen tárgyalásoknak a célja, hogy a klub a kialakult helyzet ellenére is a lehető legnormálisabban tudjon működni. Továbbá útmutatásokat kérnek majd a kormánytól a mai intézkedéseknek a Chelsea Alapítványra gyakorolt hatásairól.

(nso)

További híreink

A közjegyzőkre vonatkozó reformot sürget a Mi Hazánk

Faragó Dániel

2000 forintért vásárolja Gattyán az aláírásokat

Faragó Dániel

Ferenc pápa: a nacionalizmus a vírus egyik variánsa, mindenki számára biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben