26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKárpát-haza

“Konzervatív néppárt” – bozgornak nevezte az erdélyi magyarokat a Szabolcs megyei Jobbik alelnöke

A Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Jobbik vezető politikusairól eddig sem sok jót lehetett hallani. A párt tisztújító kongresszusáig még annak volt esélye, hogy a nemi erőszak ügyébe keveredő Földi István lesz a szebb múltat is megélt párt vezetője – ez végül nem így lett. 

A kongresszus Gyöngyösi Mártont választotta, aki egyből ki is jelölte az új irányt. Gyöngyösi most Brüsszelből szeretne egy szociálisan érzékeny, konzervatív jellegű politikát folytató alakulatot építeni.

A jelek szerint azonban Tóth Viktor, a Szabolcs megyei közgyűlés tagja és a Jobbik megyei alelnöke nem osztja Gyöngyösi ütemét. A politikus egy nyilvános, közösségi médiában zajló vitában bozgornak nevezte az egyik erdélyi magyart, aki nem értett vele egyet.

A románok által használt pejoratív kifejezésre olvasónk hívta fel a figyelmet.

“Az ominózus vita”.

Sokan tudják, Romániában a bozgor szót a magyarokra mondják, s állítólagos jelentése: hazátlan.

“Kivel hál, úgy talál” – kommentálta lapunknak szűkszavúan az esetet Apáti István, a Mi Hazánk Szabolcs megyei vezetője.

Magát az érintettet is megkérdeztük, aki némiképp árnyalta a sajátmaga által leírt gondolatokat. Tóh Viktor kifejtette, hogy néhány napja megpróbálták feltörni a Facebook-oldalát, ugyanakkor azt is hozzátette ,hogy a kijelentését már ő maga írta, miután helyreállt a rend. Érdeklődésünkre azzal egészítette ki mondatait, hogy igazából nem is az összes erdélyi magyarra értette a szitokszót, csak a fideszesekre. A Jobbik szavazóit nem gondolja bozgornak.

(A határon túlról beérkezett szavazatok alapján sokat nem szűkített a körön- a szerk.)

(Nyitóképünkön a Jobbik kongresszusa. Tóth Viktor a baloldalon.)

További híreink

Az ügynöklistáról és a mentelmi jogról is szó volt az Országgyűlésben (videó)

Kemény János

Orbán szerint a közeljövőben “rohamosan megugrik” majd a fertőzöttek száma

Irányi Dániel

Mire vártok, nemzeti radikálisok?

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben